Halloween jelmez gyerekeknek: múmia

 In Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak

Egy múmia jelmezt könnyű megvalósítani és a gyerekek mindig örömmel viselik. Van azonban néhány rossz oldala, tehát jól gondold meg, mielőtt hozzálátnál.

 

Ideiglenes múmia jelmez készítése

Először is, egy ilyen típusú múmia jelmez kicsit kényelmetlennek és melegnek bizonyulhat. Másodszor, elég nehéz kibújni belőle, tehát, ha gyereked hajlamos gyakran vécézni, inkább mondj le róla és dönts a lentebb bemutatott állandó jelmez mellett. A gyereknek egy krémszínű vagy fehér kényelmes nadrágot, harisnyanadrágot vagy lábszárvédőt és egy egyszerű, kényelmes hosszú ujjú felsőt kellene viselnie. (legjobb, ha magas nyakú).

Szükséged lesz továbbá, több tekercs fátyolszövetes kötszerre – legalább 2-3 tekercsre, a gyerek méretétől és a kötszer hosszától függően. Használhatsz egy régi, olcsó, fehér gyapot anyagot is. Vágj bele a szegélybe, majd szakítsd az anyagot kb 7 cm széles darabokra.

Most burkold be gyereket! Használj különböző kötszert a lábára és a törzsére, de hagyd annyira lazán amennyire csak lehet. A hatás kedvéért, hagyj  kilógni néhány véget. Kösd be lazán a fej részét is és fehérítsd az arcát púderrel. Egy kevés hintőport is szórhatsz a hajába.

Állandó múmia jelmez készítése

Kevés varrás vagy ragasztás szükséges hozzá, és fel kell áldoznod egy felsőt és egy nadrágot, de biztosan nem fogtok benne csalódni. Szükséged lesz továbbá fehér vászon anyagra. Egy márványos, ősi hatás eléréséhez, áztasd be a szövetet teával kevert vízbe, ez kicsit színezni fogja. Szakítsd az anyagot kb 7 cm széles darabokba.

Használj fehér melegítőnadrágot és egy hosszú ujjú, lehetőleg magasnyakú felsőt. A bokától indulva, tekerd a kötszert a nadrágra és a felsőre (tekerd körbe a törzset és a karokat). Apró öltésekkel rözítsd pár helyen a kötéseket. Győződj meg arról, hogy a csíkok alatt levő ruha elég laza ahhoz, hogy a gyerek könnyen kibújhasson belőle. Miután mindenhol betekerted hagyj kilógni néhány véget.

Amikor a gyerek készen áll az öltözködésre, segíts neki magára ölteni a jelmezt. A megmaradt csíkokat pedig tekerd a feje köré.

 

halloween jelmez múmia
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search