Halloween jelmez gyerekeknek: denevér

 In Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak

Szükséges anyagok:

? egy fekete, hosszú ujjú melegítőfelső

? egy fekete melegítő nadrág vagy lábszárvédő

? fekete poliészter vagy más könnyű fekete anyag (kb 2-3 m, gyereked magasságától függően)

? fekete műanyag fejpánt

? fekete kartonpapír

? ragasztó

? gumiszalag vagy hagyományos szalag (a maszkhoz)

 

A denevér jelmez elkészítése:

A denevér jelmez hosszú szárnyakkal, fülekkel és egy maszkkal van ellátva, ezért a kisebb gyerekeknek is ideális. Csupán méretezésre, egy kis vágásra és egy maroknyi biztosítótűre van szükség az elkészítéséhez.

 

A szárnyak elkészítése

Először mérd meg gyermekedet a tarkótól egészen a csuklóig, majd a tarkótól egészen a térdig. Hajtsd az anyagot ketté úgy, hogy egy nagyobb téglalapot kapj belőle. A téglalap rövidebbik oldalán mérd ki a tarkó-csukló hosszt, a hosszabbik oldalon pedig a tarkó-térd hosszt. Jegyezd meg a csukló és a térd pontjait egy krétával vagy néhány biztosítótűvel. Egy félkör alakú vonallal kösd össze a két pontot, majd ennek mentén vágd ki. A nagyobb hatás kedvéért egyenes vonal helyett vagdosd be cakkosra az anyagot.

Kérd meg a gyermekedet, hogy öltse magára a fekete felsőt, majd illeszd hozzá a szárnyakat a nyaktól a csuklóig terjedő vonal mentén (biztosítótűvel vagy varrással). Kisebb gyerekek esetében rögzítheted a szárnyakat a melegítőfelső közepére is; így biztosabb, hogy nem fognak leválni.

 

A denevér fülek elkészítése

Ha egy kapucnis felsőt használsz, a füleket varrhatod közvetlenül a kapucnira. Rajzold krétával a fülek mintáját egy vastagabb fekete anyagra, majd vágd ki őket. Kérd meg  a gyereket, hogy vegye magára a felsőt, és biztosítótűk segítségével rögzítsd vagy varrd rá a füleket.
Egy másik lehetőség: vágd ki a füleket fekete kartonpapírból, és ragaszd egy fekete műanyag fejpántra.

 

A  maszk elkészítése

Rajzold körbe a maszk körvonalát és vágd ki fekete kartonpapírból. A szemek helyét vágd ki, illetve a két szélére szúrj egy-egy lyukat. Egy fekete szalag vagy vékony gumi segítségével illeszd gyermeked fejére.

 

denever
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search