Gyerekek és a reggeli

 In Táplálkozás és diéta

gyerek reggeliA te gyerekeid fogyasztanak reggelit?

Több beszámoló szerint a gyerekek 40%-a nem reggelizik. De mindenki tudja, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, vagy nem?

Lássuk a bizonyítékokat:

• Flemérések kimutatták, hogy azok a diákok, akik elfogyasztották reggelijüket iskola előtt, jobb eredményeket értek el matematikából és az olvasás terén, figyelmesebbek voltak, kevesebbszer szorultak gyógykezelésre és jobban viselkedtek az órákon.

• A gyerekek, akik egészséges reggelit fogyasztanak, beviszik a napi szükséges tápanyagokat, ellenőrizni tudják súlyukat, alacsonyabb a koleszterinszintjük, kevesebbszer hiányoznak az órákról, és kevesebbszer járnak az iskola betegszobájára hasfájási panaszokkal.

• Azok a gyerekek, akik rendszeresen reggeliznek, nagyobb eséllyel fogyasztanak olyan ételeket, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak ásványi anyagokat, mint a kalcium, foszfor, magnézium és vitaminokat, mint a riboflavin, A-, C-, B12-vitamin és a folsav, mint a reggelit kihagyó gyerekek.

• Azok a gyerekek, akik kihagyják a reggelit, nem tudják pótolni az elvesztett kalóriákat a többi étkezés alatt.

Miért nem reggeliznek rendszeresen a gyerekek?

Valószínű azért, mert reggel a család rohan és nincs idő egy kiadós reggeli elkészítésére. De jusson eszedbe, hogy a mindennapi reggeli nem csak otthon elkészített gofriból vagy pirítósból áll.

Ha otthon nem tudsz a gyerekednek tápláló és egészséges reggelit készíteni, akkor mérlegeld az iskolák vagy óvodák kínálta lehetőségeket.

Tudj meg többet a Finom receptek gyerekeknek rovatunkból.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search