Foállásban anya

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet

Annak ellenére, hogy napjainkban egy nő bármilyen karriert választhat – minden szempontból -, a kiteljesedést anyaként fogja megélni.

A nő mindig családját, főleg a gyerekeit helyezi első helyre. Nem kényszerből teszi ezt, hanem mert neki így jó.

Nem létezik egy bizonyos életkor, amely ideális az anyaságra. Egy nő érzi, hogy mikor tegye meg ezt a lépést. Napjainkban nagy hangsúly fektetődik a biztos anyagi háttérre és az ígéretes karrierre, azonban vannak ma is olyan nők, akik e két dolog megléte előtt megteszik az anyaság felé vezető lépést.

Több nő egészen fiatalon vállalja az anyaságot, mert megvan bennük a gyermekek iránti vonzalom és a türelem a gyerekekhez.

Egy határozott és sikeres karrierista is elhagyja a munkáját – még ha csak egy kis időre is -, amikor anya lesz. Van sok olyan nő is, aki végképp lemond a munkájáról, és gyermekének szenteli életét. A munkahely helyett inkább a családot választja, ahol sokkal nyugodtabb lesz, és beteljesedik az élete.

Amint egy nő megtudja, hogy gyereket vár, az élmények, amelyek ezután következnek, minden más dolgot felülmúlnak. Valószínűleg, a gyermeked „elrabolja” az időd nagy részét – főleg az első hónapokban – de az öröm és boldogság, amikor látod kiságyában aludni, mindenért kárpótol.

Az anyák sem mind egyformák, vannak, akik minden lépését követik a gyermeküknek, és kis híján megfojtják a szeretetükkel. Mások meg túlzottan igényesek, talán azért, hogy megtanítsák a gyermeküknek, hogyan kell szembenézni az élet nehézségeivel.

Bármilyen anya is vagy, elképzelhetetlen, hogy ne érezd jól és sikeresnek magad a családoddal, de főként a gyermekeddel!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search