Egészséges táplálkozás nőknek

 In Táplálkozás és diéta

egészséges táplálkozás nőknek

Egészséges táplálkozás nőknek

Egészséges táplálkozás terhesség alatt

A megfelelő táplálkozás terhesség alatt nagyon fontos az anya és a gyermek egészségére nézve. A B-vitamin kiegészítő és a folsav különösen szükséges, ha közeledik a szülés ideje, mert ilyenkor károsodhat a spina bifida velőcső. Ajánlott a napi folsavmennyiség növelése abban az esetben, ha családot szeretnél alapítani. Ilyenkor inkább arra kell figyelni, mit eszel, és nem a felesleges kilókra, mert ezek nem számottevőek.

Több tápanyagra, mint a fehérjék, C-vitamin és vasra van szükséged a terhesség alatt. Fontosabb, hogy a tápanyagok jó minőségűek legyenek, mint a mennyiségük. Válaszd ki az alapvető élelmiszereket, mint a kenyér és gabonafélék, zöldségfélék, gyümölcsök, alacsony zsírtartalmú élelmiszerek, tejtermékek, sovány hús és ennek alternatívái, hogy szervezeted természetes módon jusson egészséges zsírokhoz és olajokhoz.

Ne vidd túlzásba az édességeket, mint például keksz, süti és chipszek – a terhesség ideje alatt szerzett túlsúlytól nagyon nehezen lehet megszabadulni majd később, és kockázatos lehet mind az anya, mind gyermeke számára a túl sok édesség fogyasztása.

Egészséges táplálkozás szoptatás alatt

A szoptatás nagy figyelmet igényel. A tej termelésére több energiára lesz szükséged, mint terhesség alatt. A kutatások azt mutatják, hogy egyes nők sokkal többet esznek, mint amennyire szükségük van – ami aztán súlyproblémákhoz vezet. Ezért az élelmiszerek minősége nagyon jelentős, mivel fizikai aktivitásoknak veted alá magad, hogy elérd a terhesség előtti súlyodat (ne siess, légy türelmes!).

Egészséges táplálkozás a klimax időszakában

45-55 év körül ciklusod szabálytalan lesz, sőt megáll a csökkentett ösztrogén hormontermelés miatt. Ez okozza a különböző tüneteket, beleértve a hangulatváltozásokat és a hőhullámokat.

Az úgynevezett fitoösztrogén növény szabályozza a hormonokat, csökkentve a hőhullámokat. A fitoösztrogént tartalmazó növények, mint például a szójabab, tofu, szójatej és a szója kenyér, jótékony hatással vannak a szívre is. A szívbetegségek megjelenését növeli a klimax, ezért az egészséges étrend és a rendszeres testmozgás fontossá válhat. Ezek a hangulatot és a jólét érzését is ösztönzik.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search