Ecc-pecc-kimehetsz: Koraszülöttek Világnapja – 2012. november 17.

 In Programok, események

Tíz csecsemőből egy idő előtt jön világra. Világszerte.

A koraszülésen átesettek olyan problémákkal szembesülnek, amit azok a családok, akik a 3-4 kilogrammos mosolygós, egészséges csecsemőjüket tartják az ölükben, el sem tudnak képzelni. A korábban szült édesanyák
hetekig, hónapokig nem ölelhetik meg gyermeküket, s környezetük gyakran megbélyegzi, magára hagyja őket. Egyedül, üres babahordozóval mennek haza a kórházból és nem kapnak elég segítséget.

November 17-e a koraszülöttek világnapja, ezen a napon fordítsunk kiemelt figyelmet a kis hősöknek és szüleiknek, minden tizedik családnak.

A KORE (Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület) olyan szülőkből áll, akik átélték a nehézségeket, és nagy elkötelezettséggel segítenekminden érintettnek. Törődéssel, meghallgatással, tapasztalatokkal, információkkal: csupa olyan dologgal, amiből kevés jut a koraszült anyukáknak.

A világnap alkalmából egyesületünk részt vesz az EFCNI európai betegjogi szervezet akciójában: kifeszített ruhakötéllel hívja fel a problémára a magyar társadalom figyelmét. A ruhakötélen minden 10. mini zokni jelképezi a koraszülöttek apró lábacskáit. Minden 10. család érintett.

Gyere el 2012. november 17-én 10 órakor Budapesten az 56-osok terére az Emlékműhöz és ünnepelj velünk.

Ecc-pecc-kimehetsz: sokszor csak a véletlenen múlik, hogy ki a tizedik. De nem vagy egyedül!

Az esemény FB oldala: https://www.facebook.com/events/287528511359257/


koraszülöttek világnapja
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search