Hasplasztika műtét árak – Mennyibe kerül most egy ilyen kezelés?

 In Egyéb

A bikiniszezon egyre közelít, és sokszor a kitartó diéta sem hozza meg a várva várt eredményt – különösen, ha a hastájékról van szó.

Olyan, mintha ez a terület megmakacsolná magát, és a legkeményebb edzésnek sem hajlandó engedni. Ilyenkor érdemes megfontolni a hasplasztikát, ami a kezdeti lépésektől számítva néhány héten belül megoldhatja a problémákat.

Hogyan zajlik a hasplasztika?

A hasplasztikának több fajtája van. A mini hasplasztika a szerényebb eltéréseket hivatott korrigálni, míg a nagy hasplasztika a komolyabb deformitásokat, a bőr kinyúlását tünteti el. A sebészeti beavatkozás során eltávolítják a hasi zsírpárnákat és kisimítják a hasfalat. A műtét általában altatásban vagy helyi érzéstelenítésben történik, és mintegy 2-3 órát vesz igénybe. Az orvosok bemetszést ejtenek a has felső részén, majd eltávolítják a felesleges zsírlerakódásokat és a bőrfelesleget. Ha szükséges, a hasfalat is megerősíthetik. Hogy hogyan zajlik pontosan a műtét, azt mindig egyedi konzultáció során határozzák meg.

Mi vár rád a műtét után?

Nem is gondoljuk, de szinte minden mozdulatunkhoz szükség van a hasunkra. Éppen ezért nagy körültekintést igényel a páciens részéről is a műtét utáni időszak: a hirtelen és meggondolatlan mozdulatokat jó időre sutba kell dobni! A műtét után a pácienst általában megfigyelik, amíg felébred az altatásból. Az orvos fájdalomcsillapítót ír fel a fájdalom enyhítésére, valamint javasolja a pihenést és a seb alapos ápolását. A műtéten átesetteknek olykor lehetősége van a beavatkozás után néhány nappal visszatérni a munkába, de általában néhány hétig javasolt inkább a fizikai aktivitás szigorú korlátozása.

A teljes gyógyulási idő a beteg egyedi állapotától függ, de általában 4-6 hétig tart. Az orvos ilyenkor általában javasolja a fokozatos, kontrollált testmozgást a műtét utáni rehabilitáció részeként, hogy elkerülhesd az esetleges szövődményeket és támogasd a tested gyógyulását. A hasplasztika műtét menetéről Dr. Falus György weboldalán olvashatsz még bővebben.

Kiknek ajánlott a hasplasztika?

A hasplasztika leggyakrabban azoknak a nőknek ajánlott, akik terhesség, esetleg jelentős fogyás után szeretnék javítani a has esztétikai állapotát. Azok a hölgyek, akik korábban szültek és a hasi területüket megnyúlt bőr és megereszkedett izmok jellemzik, gyakran választják ezt a műtétet. Azonban az eljárás egyre népszerűbb a férfiak körében is, akik jelentős súlyvesztésen vannak túl, esetleg olyan bőrhibájuk van, amit szívesen hagynának maguk mögött.

Bár egy rendkívül népszerű beavatkozásról beszélünk, a hasplasztika nem helyettesíti az egészséges életmódot, és akkor sem javasolt, ha a páciens tervez még gyermeket szülni. A hasplasztika ára igen széles skálán mozog: a műtét típusától függően valahol 500 ezer és 2 millió forint között határozhatjuk meg a költségeket – hogy végül mekkora összeget kell majd ráfordítani, az a konzultáció alkalmával körvonalazódhat.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search