Autista gyerekek

 In Egészség és életmód

fiú gyerek

Autista gyerekek

Az autista gyerekek szépek, különlegesek, egyediek és egyesek közülük fantasztikus képességekkel és zseniális intelligenciával rendelkezhetnek. Ezen gyerekek saját világaikban élnek, nem tudnak kommunikálni, illetve kapcsolatot teremteni a hozzájuk közelállókkal. Különleges ápolásra van szükségük annak érdekében, hogy ne legyenek elszigetelve.

A mi világunk a gyerekek világa is

Az autista gyerekek szigorú, neurobiológiai fejlődési rendellenességben szenvednek, rendellenesség mely bezárja őket saját világukba, melybe nehezen lehet behatolni. Sokkal többen vannak és sokkal sebezhetőbbek, mint gondolnád!

A 90-es évek kezdetén végrehajtott nemzetközi statisztikák az autizmus riasztó előfordulását tárja fel: 1 gyerek a 166-ból évente, a Barcelónai Neuropszichiátriai Európai Kongresszus véleménye szerint, vagy akár 1 a 150 gyerekből, az Atlantai Centers for Disease Control szerint autista. Az autizmus gyakoribb betegség, mint a rák, cukorbetegség, AIDS vagy Down-szindróma. Fiúknál gyakoribb, mivel öt autista gyerekből négy fiú.

Ez egy összetett és titokzatos betegség. Az utóbbi évtizedekben, külföldi szakemberek megpróbáltak egyre több kérdésre válaszolni az autizmussal kapcsolatban, az autista gyerekek gyógyítási és diagnosztizálási módszereinek javítása érdekében. A haladások fontosak és eredményesek.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search