Almás “pizza”

 In Receptek gyerekeknek

almaKevesen vannak azok, akiknek idejük és hajlamuk van, hogy igazán finom almás ételeket készítsenek. Íme egy gyorsan és könnyen elkészíthető pizzaváltozat, amivel az egész család számára örömet szerehetsz.

A tésztája egy nagy darab kerek kenyérlap a pékségből, amit kivájunk, hogy helyet csináljunk az almás-krémsajt tölteléknek.

Hozzávalók:

A pizzalaphoz:

• 1 kerek, nem felszeletelt, kb. 9 cm átmérőjű fehérkenyér
• 3 kanál vaj
• 1 kanál cukor

A töltelékhez:
• 1/3 csésze cukor
• 8 cikk krémsajt
• 1 egész tojás és 1 tojás sárgája
• 2 kanál tejföl
• 1/2 kiskanál vaníliabél
• 1/2 kiskanál finomra reszelt citromhéj
•1 nagy alma megpucolva, közepét kivágva, vékonyan felszeletelve
• 1/4 kiskanál fahéj

Elkészítési mód:

Egy nagy recés késsel vágd le a kenyér felső részét, az alsó részén kb. 2 cm vastag korongot hagyva. Erre a részére van szükséged. Vágd ki a korong belsejét cikk-cakkban, és szedd ki a bele nagy részét! Hevítsd a sütőt 350 fokra!

Egy közepes serpenyőben melegítsd fel a vajat! Tedd a kerek kenyérlapot egy sütőpapírra, és egy ecsettel kend meg a belsejét az olvasztott vajjal, de kb. 1 kanál vajat hagyj meg az almaszeletek párolásához.

A lapra rászórunk 1 kanál cukrot és 12 percre a sütőbe tesszük.

Míg a lap melegszik, készítsd el a tölteléket! Egy közepes tálba keverd össze az 1/3 csésze cukrot és a krémsajtot egy mixerrel.

Keverd bele a tojást, a tojássárgáját, tejfölt, a vaníliakivonatot és a citromhéjat, s kavard, míg sima lesz! Ezt tedd félre!

Melegítsd újra a vajat a serpenyőben! Add hozzá az almaszeleteket, és dinszteld kb. 3 percig, míg megpuhul. Add hozzá a fahéjat! Vedd ki a lapot a sütőből 12 perc múlva és helyezd bele az almaszeleteket!

Öntsd az almaszeletekre a tölteléket, simítsd egyenletesre! Süsd 20-25 percig, míg a töltelék készen lesz és már nem folyik. Tedd át a pizzát egy rácsra, és hagyd legalább 20 percet hűlni, mielőtt felszeleteled és tálalod. 6 adag lesz belőle.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search