Állati mindennapok egy állati családban (x)

 In Egyéb

Milyen az élet az állatok között? Mármint háziállatokra gondolunk, még mielőtt bárki az őrült világra asszociálna. Szóval, hogy milyenek azok a nem mindennapi mindennapok kutyásként, cicásként vagy nemes egyszerűséggel háziállat tartóként? Ennek jártunk utána!

 

A kutyulva töltött hétköznapok páratlanok

 

Kutya, cica, görény, hörcsög, papagáj… A felsorolást, ha nem is a végtelenségig, de sokáig lehetne folytatni. A háziállatok jelenléte egy életérzés. Ez az, ami összeköti azokat a családokat, ahol a kedvenc az úr. Vagy éppen a kedvencek. Mert akár egy falkát is alapíthatsz.

 

Szürke hétköznapok? Na olyanok aztán nincsenek. Egyrészt a vidámság mindig alapvető. A folyton csóváló kutyák, rendetlenkedő macskák vagy éppen hóbortosan fel-alá száguldozó hörcsögök gondoskodnak a jó hangulatról és a folyamatos mosolygásról. Na jó, néhány rosszaság azért homlokráncolást is kiválthat, ez kétségtelen. De a durcáskodást hamar nevetés válthatja fel, ahogy a megszeppent tettesek rájönnek arra mit tettek és megpróbálják kiengesztelni a ház népét. Vagy legalábbis a gazdit. Az esetek száz százalékában ez sikerül is, pusztán a nézésükkel, és akkor még a járásukról nem is beszéltünk…

 

Természetesen a móka és a kacagás alapja a felelősségvállalás. Alapvetően mindegy, hogy milyen háziállatról van szó. Minden esetben nélkülözhetetlen a felelős hozzáállás. Mert a kedvencek gondoskodást, törődést, figyelmet és mindenkor szeretetet érdemelnek, igényelnek. Akkor is, ha rossz a kedved, ha kint szakad az eső vagy éppen bent tombol a vihar. Nincs kifogás, meg magyarázkodás. Míg egy hörcsöggel megteheted, hogy kicsit kevesebbet foglalkozol vele egy-egy nap (természetesen itt nem az etetés, itatás kihagyására gondolunk), addig egy vicces kutya vagy macska esetében erre esélyed sincsen.

 

Háziállat tartás: áldozat vagy áldás?

 

Mindazok, akik tudják mire vállalkoznak, egyaránt az áldásra voksolnak. Mert annyi szeretetet, odafigyelést, gyengédséget senki más nem adhat, mint egy szívbe zárt háziállat.

Bizony még az emberek sem annyira önzetlenek, önfeláldozóak és nagylelkűek, mint mondjuk a kutyák. Szóval már csak az a kérdés, hogy neked milyen fajta kis vagy nagy kedvenc tenné igazán állativá minden napodat?

Recent Posts

Start typing and press Enter to search