A szexuális élet változásai a terhesség alatt

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet


intimitás terhesség alatt

A szexuális élet változásai a terhesség alatt

A feleségem állapotos. Hogyan változtatja ez meg nemi életemet?

Egyes férfiaknak nagyon nehéz elviselni, hogy a párjuk terhessége alatt nem jöhet szóba a nemi élet, mások viszont ezt egész könnyen viselik. Tualjdonképpen mindkettő teljesen normális reakció. Ahogy a férfi reagálhat, az sok mindentől függ, de egy dolog biztos: amikor a társad állapotos, a nemi élet jelentősen megváltozik.

Vajon fog-e ártani a magzatnak?

A legelterjedtebb ok, amiért az ifjú pár abbahagyja szexuális életét a nő terhessége alatt amiatt van, mert félnek, nehogy ártsanak vele a magzatnak. Ha emiatt aggódtok, akkor akár azonnal megnyugtathatjátok magatokat. A magzat maximális biztonságban van, egy amniotikus zsákban helyekedik el, amely folyadékkal van tele, tehát bármilyen kíméletlen szexuális aktus történne, szinte semmi esély arra, hogy a magzat megsérüljön. Mégis, van néhany fontos eset, amikor jobb ha nem érintkeznek a párok. A feleség előbb kellene erről beszéljen az orvossal vagy egy szakértővel, hogy biztos legyen abban, hogy nincs semmiféle gond, mint például mélylepény problémák, vérzések vagy korábbi vetélések.

Mi történik akkor, ha nem akarjuk mindketten?

A vágyak váltakozása nagyon gyakori folyamat ebben a periódusban, úgy a nőnek mint a férfinak. Feleséged terhességének első harmadában szinte több vágyat érzel majd iránta, mint bármikor azelőtt. Nagyon sok férfi, amikor gyereket nemz, egy bizonyítékot kap a férfiasságára. Titokban sok férfi attól fél, mielőtt gyermeke születne, hogy esetleg steril vagy valamilyen okból nem képes utódokat nemzeni, úgyhogy amikor megtörténik a nő fogantatása, igazi férfiaknak könyvelik el magukat. Ugyanakkor pedig nagyon sok férfi ilyenkor érzi magát a legközelebb párjához, és ez a kötődés az erotika területére is kivetődhet.

Más férfiak esetében pedig a nő terhességének első harmada alatt (vagy a terhesség egész ideje alatt), a szexuális vágy inkább csökken, mint fokozódik. A terhesség előtt a nő a legszebb és legszexisebb alkotás volt, akit valaha szeretett – imádta a melleit és minden intim részét. Most viszont, hogy állapotos és gyermeket vár, inkább funkcionálisnak, mint szórakoztatónak látod a testét. Ugyanakkor pedig az is nyilvánvaló, hogy a terhesség után a nőből anyuka lesz, és az anyukák nem mindig szexisek.

Ahogy a terhesség halad, a váltakozás a vágy és kedvtelenség között egyre gyakoribb. Nagyon sok férfi szemében a kikerekedett formákra váltó partner a nőiesség szimbóluma lesz, ezért még jobban vonzódni fognak hozzájuk. Mások viszont nem így gondolják. Amikor a feleségük pocakja elkezd növekedni, vagy a mell formát változtat és folyadékot enged, nem tűnik olyan vonzónak számukra.

A nőnek viszont számos szexuális ötletei lehetnek. Valoszínű, hogy ő most még jobban kötődik párjához, mint eddig, és még kevésbé visszafogottabb is, mivel nem kell többet aggódjon a fogamzásgátló módszerek miatt. Az is lehet, hogy ő most gondolatban már eldöntötte, hogy egy életet kezd a partnerével, és ettől még erotikusabb lesz, valamint az egyre formásabb, duzzadó testére is büszke lesz.

Más szempontból meg lehet, hogy éppen a terhessége egész első harmadát átszenvedi a rosszullétek miatt, és nem fogja szexisnek érzni magát. Arra is gondolhat, hogy a várandós kismamák nem kellene szeretkezzenek, mert árthatnak vele a magzatnak, vagy lehet, hogy egyszerűen csak túl kövérnek látják majd magukat.

Amikor a szexről esik szó, sok pár esetében a változó női test megtévesztésekhez, veszekedésekhez, nézeteltérésekhez vezethet. Lehet, hogy a férfi mégis vonzónak találja az állapotos női testet, de mégsem tesz egy lépést sem ennek irányába, attól félve, hogy a kedvese nem érzené magát vonzónak. Másrészt pedig az is megtörténhet, hogy felesége vonzóbbnak érzi magát mint valaha, de nem mer semmit sem tenni, mert attól fél, hogy párja ezt nem így gondolja.

Mit tehetünk azért, hogy egészséges megmaradjon a nemi életünk?

A legjobb megoldás erre az (és ez most nem meglepetésszerű), hogy próbáljuk megbeszélni gondjainkat egymással. Ugyanakkor gondolkodhatunk kreatívabban is egy kicsit, ami a nemi életet illeti, főleg a terhesség utolsó harmadában, amikor a nőnek szinte lehetetlen lesz a misszionárius póz alkalmazása. Ajánlott kipróbálni más behatolási lehetőségeket is, mint például hátulról, oldalról egymás mellett fekve, vagy a nő legyen felül.

Ha a nemi kontaktus mégis fájdalmasnak bizonyul, akkor van más mód is arra, hogy mindkét fél kielégülhessen. Meg kell próbálni újraértékelni azokat az időszakokat, amikor mindent kipróbáltunk, bizonyos kivételekkel, mert lehet, hogy elő kellene venni azokat a kivételeket. Kölcsönös önkielégítés, orális szex, vagy akár a vibrátor nagyon jó szórakozást biztosíthat. Az intimitás rendkívül fontos egy kiegyensúlyozott párkapcsolat érdekében a terhesség alatt is.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search