A mesterséges megtermékenyítés fontos tényezői

 In Családtervezés és gyermekvállalás


mesterséges megtermékenyítés

A mesterséges megtermékenyítés fontos tényezői

Életkor: A 35 évesnél fiatalabb nők, akiknek partnerei egészséges spermiummal rendelkeznek, próbálkozhatnak az in vitro mesterséges megtermékenyítéssel.

Ikerszülések: Általában akik ezt a módszert választják, 63%-uk egy gyermeket szül, 32%-uk ikerterhesség, 5%-uk pedig hármas ikreket vagy többet.

Költségek: Egy-egy kezelés (attól függően, kinek mennyi hormonra van szüksége) akár 100.000-300.000 ft-ba is kerülhet. A lombik-program
sajnos nem olcsó és jelenleg 5 alkalmat támogat az Országos Egészségügyi Pénztár. Az OEP csak a kezeléseket téríti meg, a gyógyszereket a pároknak kell megvásárolni.

Kevesebb operáció: Ha egy nő átmegy egy ilyen megtermékenyítésen, elképzelhető, hogy nem lesz szüksége méhkürt-operációra. Az in vitro megtermékenyítés technikája felére csökkentette ezeket az operációkat.

Biztonság:
A tanulmányok szerint ez az eljárás biztonságos. Egy friss tanulmány szerint 1.000 gyereket figyeltek meg születésüktől ötéves korukig, akik mesterséges megetermékenyítés utján fogantak: ezek a gyerekek ugyanolyan egészségesek, mint a természetes úton születettek. Másrészről pedig, más tanulmányok felfedeztek egy esetleges genetikai zavart azoknál a gyerekeknél, akik asszisztált reproduktív technológia segítségével fogantak.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search