A has mérete a terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

A has mérete a terhesség alatt

A kiinduló testtömeg, a kismama alkata és a genetikai adottságok is hozzájárulnak a látható növekedés mértékéhez.

A pocak mérését a második harmadtól kell kezdeni, körülbelül a 20. terhesség hét után vagy amikor a terhesség már látható. A szeméremcsonttól a medence felső részéig kell megmérni a hosszúságot. Ez fontos vizsgálat a baba egészségének ellenőrzése érdekében mindaddig, amíg a méhben van.

Ha a méret nagyobb a szokásosnál, akkor előfordulhat, hogy a baba nagyobb az átlagosnál vagy ikerterhesség áll fenn. Ha a méret kisebb, akkor lehetséges, hogy a baba nem fejlődik megfelelően vagy megállt a növekedésben.

Ha a két eset közül valamelyik előfordul, az orvos egy ultrahangos vizsgálat során ellenőrizni fogja a baba egészségét és fejlődését.

A terhesség végéhez közeledve már nem lehet pontosan megállapítani a méretet. Mivel a baba ilyenkor már nagy és állandóan helyet változtat, nehéz megállapítani a has magasságát. Az egyik legkellemetlenebb terhességi tünet a hasviszketés, ami a has növekedésével egyre feszülő bőr miatt jelentkezik.  Ha orvosod úgy ítéli meg, hogy nincsenek gondok, akkor neked sem kell aggódnod!

 

pocak mérete terhesség
Mitől függ a pocak mérete?
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search