A gyermek számára szükséges mindkét szülővel időt tölteni

 In Szülők, párkapcsolat, családi élet

család
Ha együtt visszük ki a gyermeket sétálni, nemcsak hogy mozgunk egy kicsit, de társunkkal is együtt leszünk. Rendezzünk be a gyermeknek a konyhapadlón egy helyet, ahol játszhat, addig mi beszélgethetünk, és közben megterítjük az asztalt a vacsorához. Az együttfürdés is egy nagyszerű közös időtöltés.

Néha, egyes tevékenysegek több időbe kerülnek, ha együtt végezzük őket, de mindenképp megéri! Ezek a lépések elengedhetetlenek egy szoros szülő-gyermek kapcsolat kialakításához.

Élvezzük az együtt töltött időt!

Ne feledjük el, mennyire fontos időt szakítani társunkra és gyermekünkre. A bébiknek megvan a saját ritmusuk, és a saját kommunikálási módszerük. Ha lelassítunk és tartjuk a lépést vele, betekintést szerezhetünk világába, és szorosabb kapcsolatokat alakíthatunk ki vele.

Ülhetünk akár a nappali padlóján vagy az ágyon. Az ölelések és puszik nagyon különlegesek, de ugyanolyan különleges az is, ha csak a gyermek mellett vagyunk, és figyeljük mozdulatait.

A gyermeknek sok mindent kell látnia és tanulnia, és örülni fog jelenlétünknek és szeretetünknek.

A gyermek csak egyszer gyermek, a házunk pedig sok ideig rendetlen lesz, de töltsünk időt együtt a gyermekkel! A szobát úgy rendezzük be, hogy ha a földön kell kússzunk utána mi is elférjünk mellette.

Az egészséges és egyszerű vacsorákat is nagyon könnyen és gyorsan lehet együtt készíteni.

Ne feledjük el, hogy a gyermeknek mindenekelőtt ránk van szüksége!

Ha mindent összevásárolunk, nemcsak, hogy sok pénzt költünk, de megtöltjük lommal a lakásunkat is. Próbáljunk mindent minél egyszerűbben megoldani!

A gyerek úgysem a drága játékra fog emlékezni 20 év múlva, hanem azokra a pillanatokra, amikor meghallgattuk, amikor vele örültünk, vagy amikor mellette álltunk.

A harmónia a lényeg!

Sok szülő sohasem képes arra, hogy teljesen jól érezze magát, vagy azt tegye, amihez kedve van. Ha ezt mi is így érzzük, probáljunk meg lazítani!

Nem mindig találjuk meg a tökéletes összhangot, de fontos, hogy mindig keressük.

Lesz olyan hét is, amikor a munkahelyen mindent elrendezünk, de a ház rendetlen marad. A következő héten kevesebbet ülünk munkahelyünkön, inkább hazamegyünk gyermekünk mellé. A következő héten magunkra is áldozzunk időt, nem számít, ha az irodában még dolgunk lenne, vagy ha az edényeket még nem mostuk el.

A családi harmónia idővel alakul ki.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search