A császármetszés története és veszélyei

 In Szülés és gyermekágy


A császármetszéses szülés kockázata alacsony

Rengeteg nő szül császármetszés által különböző egészségügyi okokból, többek között ha egy hüvelyi szüléshez túl nagy baba, valamint más okokból is, melyek függetlenek az egézségi állapottól. A terhes nőknek tudniuk kell, hogy ez az eljárás veszélyekkel is jár, annak ellenére, hogy nagyon ritkán fordulnak elő súlyos bonyodalmak.

A császármetszés története
A császármetszás eredete kétes, de az antik kultúrákban csak nagyon ritka esetben alkalmazták és csak a nagyon beteg vagy a haldokló nőkön hajtottak végre császármetszést.

A császármetszés jelentősége
Az 1980-as évek közepén, a nők egynegyed része császármetszés által szült. Ma, csak abban az esetben végeznek császármetszést, ha a természetes szülés fenyegetést jelent az anya egészésgére nézve és ha ezt az orvos ajánlja. Maga az eljárás, habár általában biztonságos, kockázatokkal is jár.

A császármetszés kockázatai
A császármetszés ugyanolyan veszélyes mint bármilyen más műtét. Mivel a császármetszés sebészi beavatkozást igényel, olyan bonyodalmak jelentkezhetnek mint például légzési nehézségek, az érzéstelenítő mellékhatásai, fertőzések, vérzés, valamint vérrögök képződése.

A császármetszés következményei
A második szülésnél a méhlepény rossz helyen alakulhat ki és ez szövődményekhez vezethet. A következő szüléseknél jelentkező lehetséges komplikációk: nehézségek a méhlepény fejlődésében és ennek szülés utáni leválásában.

Hasznos információk
A császármetszést követő méhrepedés már nem jelent semmiféle fenyegetést. Egy kicsi és vízszintes vágás a császármetszés során csökkenti a méhrepedés veszélyét a további szüléseknél.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search