8 élelmiszer, amit terhesség alatt kerülni kell

 In Táplálkozás és diéta

Táplálkozás terhesség alatt

Terhesség alatt sajnos nem ehetünk mindent, mivel bizonyos élelmiszerek veszélyesek lehetnek a baba fejlődésére.

Az alábbi 8 dolgot mindenképpen felejtsük el a terhesség 9 hónapja alatt:

  1. Nyers vagy hideg füstölésű hús- és halkészítmények. Az ezekben található toxikus anyagok elsősorban a baba agyára veszélyesek.
  2. Előre csomagolt kész saláták. Bármennyire is fontos a vitamin bevitel a várandósok számára, főleg a téli időszakban, az előre csomagolt salátafélék sok olyan baktériumot tartalmazhatnak, melyek egy egészséges felnőtt számára nem jelentenének gondot, de a magzat számára igen.
  3. A nyers tojást tartalmazó élelmiszerek, mint a házi készítésű majonéz vagy tiramisu szalmonella-fertőzést okozhatnak.
  4. Pasztőrözetlen tej és tejtermékek.
  5. Penészes sajtok, mint a Camembert, Brie, Gorgonzola vagy Roquefort
  6. Belsőségek, mindenekelőtt a máj nem ajánlott, hiszen a funkciójából adódóan sok méreganyag halmozódhat fel benne.
  7. Alkohol nemcsak a tömény, de az alacsonyabb alkohol tartalmú italok, mint a bor vagy a sör fogyasztása is ellenjavallott.
  8. Kinin- és koffein tartalmú italok. Viszonylag kevesen tudják, de a Tonic fogyasztása sem javasolt terhesség alatt, csakúgy mint a magas koffein tartalmú energia italoké. Hasonlóképpen a kóla fogyasztását is lehetőleg kerülni kell. Aki alacsony vérnyomásban szenved, az ihat kávét, de mindenképpen érdemes szakemberrel egyeztetnie erről.

Természetesen várandóság idején is fontos a változatos, vitaminban és rostban gazdag étrend. Oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű szénhidrát, fehérje és nem utolsó sorban a bőséges folyadék bevitelre is. Az esztétikai célú diéta viszont semmi esetre sem ajánlott, ez az időszak egyszerűen nem erről szól, szerencsére ma már nagyon hatékony módszerek segítenek abban, hogy szülés után hamar visszanyerjük alakunkat!

Forrás: focus.de, babycenter.de

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search