12 kötelező fotó a babád első évében

 In Humor

12 tipikus fotó, amit alighanem minden első gyermekes szülő készít a babájáról a csemete első életévében. Itt repül a kismadááár!

1. Kórházi műremek

Első kép: Apa az ő szeme fényével a kórházban. Második: Anya egy ultramaraton táv lefutása utáni “kipihentséggel” az arcán, ámde boldogan tartja az ölében a pici jövevényt. Mindkettő kötelező fotó!

korhazi_sxc

2. Nem alszik ilyen aranyosan senki

Gyermekünk ebben az időszakban idejének nagy részét alvással tölti, így nem csoda, hogy a képek nagy részén alvó állapotban kapjuk lencsevégre. Később azonban sokszor értetlenül állunk azelőtt, hogy miért is készítettünk 120 millió fotót egy héten belül alvó gyermekünkről. Variációk: centinkénti közelítésben, kicsit balról, kicsit jobbról stb. Ja, és persze minden ruhában.

alszik

3. Első mosoly

Persze ez az első mosoly általában nem az első mosoly. De az anyalkánk első mosolyainak egyikét megörökíteni minden valamire való szülőnek kötelező.

első mosoly

4. Cukorborsónk végtagjai

A mini, párnás kezecskék, lábacskák minden szülőt, nagyszülőt rabul ejtenek. Leküzhetetlen belső szükséglet közelről lefotózni. Kétszer. Legalább.

baba lábacskák

5. Mindenki nagyon büszke

A várva várt újszülöttet minden családtag meglátogatja az első hetekben valamikor. Az ölben tartós, lehetőleg mosolyogva a babát csodáló, kétszemélyes fotó elmaradhatatlan. Kézről kézre jár a baba. Egy kép a mamával, egy kép a papával, egy kép keresztanyuval stb. stb. stb.

Közös kép a mamával

6. Hát nem ennivaló?

A hozzátáplálás elkezdése nagyon mókás dolog. Különösen, amikor a babánk arcán, környezetében több alma vagy sárgarépa püré tartózkodik, mint a szájában és a tálban. Nem baj. Készíthető egy vicces fotó, amit majd szívesen mutogat gyermekünk szíve választottjának 18 év múlva.

Maszatosan evés után

7. Cuki ruha

A kislányok valamivel gyakrabban esnek áldozatul a cuki ruhabemutatós képkészítéseknek, de a fiúk nagy részét is utoléri a “cukiruhacunami”. Egy méhecske mintás sapi, csápocskákkal igazán fotozásra csábító minden földi halandó anyának, apának. Ha kicsit kényelmetlen, vagy épp nem is kell sapi az adott szituban, sebaj. De hát olyan cuki, nem?

Cuki ruhában a baba

8. Szemüveg professzor

Mi lehet aranyosabb egy pici pofi és gigantikus szemüveg párosításánál. Ha van szemüveg a családban, akkor az biztos, hogy gyermekünkön landol. Legalább egyszer. Persze a napszemcsik is nagyon menők egy ilyen tündérbogár arcocskán.

Szemüveges baba

9. Kedvenc játékkal

Már csak azért is kell egy olyan fotó, amin csemeténk kedvenc játékát ölelgeti vagy cincálja, hogy ha majd egyszer arról faggat, hogy mi volt a favorit játék, legyen, ami eszünkbe juttatja.

Baba a kedvenc játékával

10. Togyogós

Amikor elindul gyermekünk, meg lehet zabálni: a maga kis édesen ügyetlen, botladozó technikája valami fenomenális. Minden kezdet nehéz, de ez legalább annyira emlékezetes is. Anyucik, apucik! Fotózni, videózni! Később aranyat érnek majd eme könnyfakasztó remek felvételek.

Totyogó baba

11. Ugye, mennyire hasonlít?!

– Huhh, mint 2 tojás! – hasít belénk a felismerés, mikor a mi, vagy párunk gyerekkori fotóját és egyetlen magzatunk – ugyanaban az életévében készült – fotóját egymás mellé tesszük. Kis machinálás egy képszerkesztő programmal, és mehet a Facebookra, hadd essen le minden ismerős álla a hasonlóságot látva.

Hasonlít - anya és lánya

12. Első torta

Kicsit maszatos, kicsit beletenyerelt a tortába. Cukibb kép kevés van az első szülinapos, beállított, szemből fotózós, gyertya égős képnél. Aztán jöhet az ajándékkal elhalmozós, tortát trancsírozós is.

A baba első szülinapja

Ötlet forrás (illetve 2., 3., 4., 6., 8., 9., 10., 11., 12. képek forrása): Buzzfeed
További képek forrása: 1. – SXC; 5.,7. – Dreamstime

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search