11 banális dolog, ami anyává válásod után felértékelődik

 In Humor

1. Ráérős, nyugodtan elköltött ebéd.
Ha annyi kart növesztesz, ahány a polipnak van (meg mér párat pluszban), akkor talán sikerül megoldanod a leküzdhetetlen problémát: azaz gyermeked etetésének, itatásának, törölgetésének szinkronba hozása a nyugodt, csevegős étkezéssel. Tipp: lehetőleg a pároddal felváltva etessétek a picurt. Bár attól még a csevegés gondja nem oldódik meg.  

2. Békés, meghitt üldögélés a WC-n.
Ha már Anya vagy, kedvenc magazinod lapozgatása helyett meg kell tanulnod addig elvégezned a dolgodat, amíg le nem jár a felhúzható zenélő forgó. Később pedig “multitasking” kell trónolni a WC-n és közben regulázni a gyereket, aki biztos, hogy akkor borít le valamit, vagy szomjazik meg, amíg te elvonulsz a kétbetűs helyre. Legfontosabb aranyszabály: a WC-ajtót sose húzd be! (Hisz úgy nem látod, hallod mit csinál, és ő ezt tudja is!)

3. Spontán és több órás szex a férjeddel.
A spontán egymásba gabalyodást, majd az ebből kibontakozó órákig tartó lepedőgyűrést jobb, ha elfelejted. Anyaként vagy örülsz, hogy ágyat látsz, vagy egész biztos, hogy pont olyankor kel fel a gyerek, mikor a szex csakrátokat ápolgatnátok életed párjával.  Az órákig tartó orgiákat felváltja a rapid szex. Fő a pozitív szemlélet! Ha úgy vesszük, olyan lesz az együttlét, mint a jó önéletrajz: lényegre törő és letisztult. És hát a lopott pillanatoknak is megvan a maga varázsa.

4. Rendszeres lábszőrtelenítés és egyéb külcsínnel kapcsolatos dolgok.
Azelőtt lehet, egy tükörsima panna cotta simaságára hajazott a lábad és egyéb testrészed, anyává válásod után elképzelhető, hogy a szomszéd szőnyegtorpedó kutyája kevesebb szőrös testfelülettel bír, mint te. A zsúfolt nap és hosszas altatási ceremónia után már közel sem fogsz olyan kedvvel nekiesni a borotvával a lábadnak, mint azelőtt. A szőrtelenítés turbó gyorsasággal lecsúszik a prio listádon. Hasonlóan megkurtítódik a sminkelésre, testápolásra, – ne adj isten – testedzésre fordított időd is. Vigasztaljon a gondolat, hogy nem is fog túlzottan zavarni, hogy nem most vagy külsődet tekintve életed csúcspontján.

5. Egy szuper film EGYBEN történő megnézése.
Nasi, romantikus ölelés, egy jó koktél és egy film, amit már régóta meg akartál nézni. Első perctől az utolsóig, egyben, mert úgy hat. Nos, a filmnézési szokásaid egész biztos, hogy átalakulnak. Vagy azért, mert szimplán filmnézési időlyuk nem keletkezik a napodban, vagy azért mert a 20-30 perces házimunkák írják a szabályokat. Például egy mosogatás kb. egy Fókuszra, Híradóra, Barátok köztre van szabva, amik háttal a képernyőnek is remekül lekövethető műsorok. Ha netán mégsem sorozatot, vagy egyéb szösszenetet iktatsz be, hanem rászánjátok magatokat a pároddal egy valódi, normális film megnézésére, akkor készüljetek fel, hogy lehet, csak másnap, vagy harmadnap tudjátok meg, egymásra talál-e szélesvállú John és nagymellű Jane.

6. Órákig tartó vásárolgatás.
Ha valamit szeretnél venni a gyereknek, uram bocsᒠmagadnak, akkor vagy megoldod, hyogy 1-2 órára valaki átveszi anyai teendőidet, vagy felkészülsz a kihívásra. (Persze előbbi esetben is sietni kell, mert vagy lelkiismeret-furdalással küzdesz, vagy mama/apa nem ér rá a végtelenségig.) Amennyiben hősként a gyerkőccel vágsz neki a boltnak, akkor jobb, ha felkészülsz rá, hogy csemetéd biztos akkor éhezik meg, kakál be, fájdul meg a pocakja, amikor te éppen rábukkantál a legistenibb ruhára.

Ha nagyobb gyerekkel mész, akkor a szükséges vásárlási időt szorozd fel minimum 3-mal, mert a plázában töltött időnek kb. 2/3-a a fegyelmezéssel, nyomon követéssel, etetéssel, itatással, magyarázással telik el. Ráadásul arra is fel kell készülnöd, hogy gyermeked leküzdhetetlen vágyat érez majd, hogy felmásszon a pedánsan hajtogatott ruhahegyekre, bebújjon a vállfák mögé, elszaladjon a világvégére és kiszaladjon a fülkéből, pont mikor egy melltartóban vagy. Tipp: fő a figyelemelterelés! Desszert, banán, játék… akármi… legyen nálad. Ezekkel időt nyersz.

7. Egy könyv elolvasása, belátható időn belül.
Régen egyszerre több könyvet is olvastál? És pár héten belül be is fejezted? Na, ezt elfújja a szél.  Sajna mire a könyv végére érsz, tutira nem fogsz már emlékezni, mi volt az elején, annyira az idő szürke fátyolos ködébe vész. Gyakorlatilag kezdheted elölről. Neverending story. Viszont garantáltan felállítod az olvasással töltött idő egyéni rövidségi rekordját: rekord idő alatt képes leszel belealudni  a legvérfagyasztóbb krimibe is. Tipp: hangolódj rá a “haiku” műfajra. Azok csak pár sorosak.

8. Élvezhető, elmélyült főzőcskézés, sütés.
A relaxációs hatású gasztronómiai élménynek ints egy elegáns búcsút. Egy időre legalábbis. A nyugodt főzés olyan ritka lesz, mint Micimackón a szegecses motoros dzseki. Kelesztős, habfelverős dolgokkal csak a kockázatot jól kezelők kísérletezzenek. A gyermeked biztos, hogy akkor tépi ki a macska bajuszát, passzírozza bele a távirányítóba a túró rudit, és nyomja tele a pelust illatos kakival, amikor a legkoncentrálósabb résznél tartasz a receptben és tiszta szmötyis a kezed. Itt is érvényes: a rövidség, gyorsaság új értelmet nyer. A kelesztős fánkról sürgősen válts át a sütőporos, 10 perces fánkra!

9. Spontán autóút akárhova, több mint 20 perces terjedelemben.
Amerikai filmek… Mami és papi dalra fakad elöl, róják a mérföldeket, a gyerek hátul édes mosollyal az arcán boldogan pihen, vagy együtt dalol őseivel. Nézzük a valóságot: a nem alvásidőben történő autóutak kivitelezhetők, amennyiben fakír idegekkel jól bírod a már „unom a banánt, vegyetek már ki, de mán’ azonnal ” gyereksírást, vagy annyira szórakoztató vagy, hogy szinte a lehetetlennel határos módon le tudod kötni a gyermek figyelmét, és meg tudod győzni, hogy örökmozgó léte ellenére maradjon egy helyben, sokáig. Tipp: biztos, ami biztos, induljatok alvásidőben!

10. Hosszas, lelkizős telefonbeszélgetés a barátnőddel.
A telefonbeszélgetések hosszát drasztikusan leredukálja a gyermeksírás, hiszti, kanállal dobolás az asztalon és a bokros tennivalók. Még szerencse, hogy a jó barátnők félszavakból is megértik egymást. Recept: tömörség vagy folytatásos szappanopera stílus. És nézd a jó oldalát: most már nem lesz olyan nagy a telefonszámlád.

11. Hétvégi szunyókálás, ameddig jól esik.
A hétvége, mint olyan, az enyészeté lesz egy időre. Gyermekünk ugyanakkor kel majd fel (valószínűleg hamarabb, mint te azt szeretnéd), mint hét közben. Nincs hétvégi, pause üzemmód. A hétvégi, hosszas lustizásnak közel akkora a valószínűsége, mint egy kellemes utazásnak a Langerhans-szigetekre. Egy kis edisoni találékonysággal pótolhatod a hétvégi pihenés óráit: kihasználsz minden olyan percet, amikor csemetéd alszik.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Cuki ruhában a baba