10 tanács a gyermekek gyógyszer-adagolásával kapcsolatban

 In Egészség és életmód

A gyógyszerek helyes adagolásának fontossága gyermekek esetében

1. Ne használj hibás mértéket, például a konyhai kanalat!

2. A gyógyszereket folyékony állapotban add be a gyermeknek, egy adagoló fecskendő használatával (amelyet be lehet szerezni közvetlenül a gyógyszertárból, megfizethető áron).

3. Ne oszd szét ugyanazt a gyógyszert a gyermekek  között, még akkor sem, ha azonosak a tüneteik.

4. Ha több gyermeked van, add be az előírt adagot mindegyik gyermeknek külön, mert különbözőek a dózisok ugyanabból a gyógyszerből, életkor, súly és kórtörténet szerint.

5. Ne állítsd le a gyógyszeres kezelés beadását annak határideje előtt, akkor sem, ha a gyermek jobban érzi magát és a tünetek eltűnnek, mielőtt a kicsi teljesen meggyógyult volna.

6. Ha antibiotikumot adsz a gyermeknek, amely általában először a gyengébb baktériumokat öli meg, tartsd be az orvos előírását, mert a szervezetben maradt baktériumok sokkal erősebb és nehezebben gyógyuló fertőzéseket okozhatnak, amennyiben nem tartják be a kezelésre szóló napok számát.

7. Ne használd fel újra a megmaradt gyógyszereket!

8. Ellenőrizd a gyógyszerek lejárati dátumát!

9. Ne használd egy gyógyszer nevére azt a fogalmat, hogy “cukorka”, mert a gyerekek úgy értik majd, hogy a gyógyszerek nem okoznak semmilyen kárt nekik, és mialatt nem vagy otthon, megpróbálják lenyelni azokat mint édességet.

10. Magyarázd el a gyermeknek, hogy miért fontos beszednie a gyógyszereket, és mennyi ideig szükséges ezt tennie.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search