Töklámpás falatok halloween-partira

0

Halloween alkalmára készíthetünk rendhagyó menüt, amit aztán tálalhatunk vidám és játékos formában – a gyerekek imádni fogják!

Hozzávalók (kb. 40 pálcához):

  • 300 g kemény sajt
  • 200 g pulykamell filé
  • 100 g tortellini
  • 50 g szalámiszelet
  • 50 g füstölt sonka
  • 1 kisebb tök (vehetünk sárgadinnyét is, így az alap is fogyasztható)
  • 100 g szőlő
  • 1 üveg vegyes gyümölcs
  • 1 üveg uborka
  • 1 üveg töltött olívabogyó
  • bors, só, olaj
  • 40 fogvájó

Megjegyzés: Az alapanyagokat természtesen ízlésünk szerint válogassuk össze, de minél többféle, annál izgalmasabb!

 

töklámpás falatok
Finom falatok a töklámpás köré rejtve

 

Elkészítés:

1. A tök arcát vágjuk ki késsel a kép alapján.

2. A pulykamellet mossuk meg hideg vízben, majd töröljükszárazra papírtörlővel. Az inakat távolítsuk el. A húst vágjuk 2 × 2 cm-es kockákra, sózzuk és borsozzuk. Serpenyőben forrósítsunk fel olajat, és süssük meg a húskockákat. Egy papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk.

3. A tortellinit az útmutató alapján főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. Öntsünk rá kevés olajat, és keverjük össze.

4. A szőlőt mossuk meg. A sajtot vágjuk kb. 2 × 2 cm-es kockákra. Az uborkát és a gyümölcsöket csepegtessük le, majd karikázzuk vagy vágjuk apró darabokra. A szalámit és a sonkát tekerjük fel.

5. A fogvájóra szúrjunk fe legy kolbászt vagy húskockákat, illetve tortellinit, majd tetszés szerint szúrjunk fel még gyümölcsöt vagy uborkát, és a végére egy sajtkocka vagy olívabogyó kerüljön. A megrakott fogvájót szúrjuk a tökbe.

 

Vincze Eszter

Színes Ötletek Blog

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!