Terhesség alatt szedett fogyókúrás tabletta

0

Terhesség alatt szedett fogyókúrás tabletta

Kérdés:

Jó napot! 25 hetes terhes vagyok nem tudom hogy lesz e valami a babával, mert szedtem rá gyógyszert, de két hónapja abba hagytam! Az ultrahangon azt mondták, hogy nincs semmi baja de ki tudja! Fogyókúrás gyógyszert szedtem rá, mert nagyom meghíztam! De már abba hagytam! És még egy kérdés nem tudom pontosan, ki a gyerek apja, mert az előző barátommal márciusban voltam együtt és a utána összejöttem egy másik fiúval március végén. A menzeszem február 24. volt meg utoljára és egyiknél sem védekeztem. Nagyon megbántam az egészet de végül is ő a hibás mert én mondtam, hogy védekezzünk de ő azt mondta biztos nem leszek terhes. Az előző barátomra tippelek hogy ő az apa! De most már mindegy, így alakult!

Jó volt ezt a történetet leírni, köszönöm megértését!

Válasz:

Kedves Szabina! Fogyókúrás készítmények helyett az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás a megoldás a terhesség alatti túlzott súlygyarapodás megelőzésére. Az ilyen készítmények használatát kerülni kell a terhesség ideje alatt. Számos ilyen készítmény esetében nem ismertek a terhes és szoptató anyukákra és gyermekükre gyakorolt pontos hatásuk. Mivel a tabletta szedését már két hónapja abbahagyta és orvosa nem talált semmilyen aggodalomra okot adható dolgot az ultrahang vizsgálat során valószínüleg a magzat nem szenvedett károsodást. Amennyiben kétésgei vannak kérjen további vizsgálatokat orvosától vagy ha nem bízik benne eléggé, kérje ki más nőgyógyász véleményét is. A beszedett készítmény pontos ismerete hiányban nehéz megállapítani annak hatásait. Pontos szakvéleményt kizárólag az orvosa tud adni ebben az esetben, az elvégzett vizsgálatok függvényében.

A második kérdésével kapcsolatban: ha a mentruációs ciklusa rendezett (28 nap körüli), akkor valószínüleg a fogantatás ideje valamikor a március 7 és 11 közötti időszakra tehető. Amennyiben az új barátjával március végén volt kapcsolata, minden bizonnyal tényleg az előző barátja az apa. Biztos eredményt azonban ebben az esetben is csak a vérvizsgálat vagy DNS vizsgálat adhat.

Minden jót!
CsaládiVilág.hu

Figyelem! A válaszok tájékoztató jellegűek. A CsaládiVilág.hu nem vállal semmilyen felelősséget a válaszok tartalmáért, a megfelelő szakemberrel történő személyes konzultációt nem helyettesíti.

Kérdezz Te is a szakértőktől vagy a CsaládiVilág.hu látogatóktól >> 

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!