Fáradékonyság terhesség alatt – kérdés-válasz

 In Terhesség és szülés - kérdések

Kérdés:

Jó napot mindenkinek! Én most jelenleg 32 hetes terhes vagyok, sajnos egyre nehezebben viselem nagyon hamar elfáradok, éjjel nem sokat alszom, nagyon fáj a hátam a derekam. És nagyon gyengének érzem magam! Ez normális ebben az állapotban? Azt még hozzá kell tennem hogy 35 éves elmúltam, és már van egy fiam!Várom válaszát. Előre is köszönöm!

Válasz:

Üdvözlöm! A korrekt válaszhoz ismernem kellene a terhesgondozás teljes dokumentációját. Azért annyit mindenképpen megjegyeznék, hogy a fáradékonyságot és gyengeséget leggyakrabban a vérszegénység okozhatja. Ezért vaskészítményeken felül a táplálkozása során is gondoskodnia kell a megfelelő mennyiségű vas beviteléről. (Fogyasszon pl. rendszeresen lágy tojást, paradicsomot, igyon sok paradicsomlevet ). Szedjen MagneB6 vitamint legalább 3×2 tablettát naponta. Hát és derékfájdalmait mindenképpen említse meg a tanácsadáson, hogy az organikus okokat ki lehessen zárni. Egyebekben a fekhely megválasztása (kemény ágy) önmagában véve is csökkentheti a panaszait.

Dr. Steierhoffer György

Figyelem! A válaszok tájékoztató jellegűek. A CsaládiVilág.hu nem vállal semmilyen felelősséget a válaszok tartalmáért, a megfelelő szakemberrel történő személyes konzultációt nem helyettesíti.

Kérdezz Te is a szakértőktől vagy a CsaládiVilág.hu látogatóktól >> 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

menstruáció terhesség alattmenstruáció terhesség alatt