Poháralátétek filcanyagból

0

Szükséges anyagok:

  • színes filclapok
  • olló
  • ragasztó
  • tű és cérna
  • gyöngyök és flitterek a díszítéshez

 

A poháralátétek elkészítése

Üdítő citrom-szeletek

Ezeket a csábító citrusszeletekkel díszített modelleket több módon is elkészíthetitek.

Első lépésben a megtervezett mintát vágjátok ki a filcanyagokból. Ha több időtök van, hímzőfonallal varrjátok össze, ha siettek, az egyes elemeket egymáshoz is ragaszthatjátok (ez utóbbi módszernél a gyerekek is részt vehetnek az alkotásban). Felhasználhatjátok alapnak a régi papír vagy parafa alátéteteket is (ezek a méretezésnél is jó szolgátatot tesznek), ragasszátok rá a filcdíszítést!

 

alatet1

 

Színes virágok

Ennek a virágmintának az elkészítéséhez picit több időre lesz szükség, de ahogy a képen is látszik, mégéri a fáradságot. Alapnak virágformákat vágjatok ki a filclapokból, erre öltsetek rá meg egy réteg eltérő színű mintát, majd a közepére egy kör alakú rész kerüljön. Körbe és középre, mintha porzószálak lennének, varrjatok pár szem gyöngyöt vagy flittert. Gyors megoldásként a rétegeket itt is ragaszthatjátok.

 

alatet2

Zöld levelek

A harmadik modell a legidőigényesebb, ezt inkább ráérősebb hétvégékre ajánlom, mintsem sietős hétköznapokra. A levelek megtervezésénél természetesen a gyerekek is besegíthetnek, ez egyben jó ürügy is egy nagy sétára a parkban (elvégre nem árt néhány mintát is gyűjteni a munkához). A vágás is varrás kortól függően szintén lehet közös munka is, a végeredmény pedig önmagáért beszél. Két különböző zöld árnyalatú filcanyagból vágjátok ki a mintákat, majd varrógéppel vagy kézzel varrjátok össze.

 

alatet3

A virágos és a leveles alátét remekül kiegészíti egymást! Természetesen ezek alapján már ti is tervezhettek saját mintákat, ugye milyen egyszerű?

 


Vincze Eszter – Színes Ötletek Blog

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!