Patrik, a vidám csillag

0

Hozzávalók:

? 300 g mélyhűtütt málna

? 200 g habtejszín

? 75 g cukor

? 3 tojássárgája

? 5 evőkanál citromlé

? 1 vaníliarúd

? 2 csomag gumicukorka

? csillag formájú homokozóforma

 

csillag málnahab
Patrik, a vidám csillag

 

 

Elkészítés:

1. A málnát olvasszuk ki, és botmixerrel pépesítsük.

2. A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, és kaparjuk ki a lágy belsejét, tegyük hozzá a tojássárgáját és a cukrot, majd egy forró vízfürdőbe állított fémtálban keverjük össze az anyagot botmixerrel. Ezután a tálat tegyük jeges vízbe, és keverjük, amíg kihűl.

3. Verjük fel keményre a habtejszínt. Óvatosan keverjük a tejszínhabhoz a málnát, majd a citromlevet és a lehűlt krémet. Töltsük a keveréket a csillagformába, majd tegyük egy éjszakára a mélyhűtőbe.

4. Tálalás előtt 15 perccel vegyük ki a mélyhűtőből. Borítsuk ki a formából, majd tejszínhabból és cukorkából készítsük el a kép alapján a szemeket és a szájat. Végül gumicukorkával tálaljuk.

 

játékos falatok gyerekzsúrraForrás:

Wolfgang Ries: Játékos falatok gyerekzsúrra, Cser Kiadó

A könyv itt megtekinthető és megvásárolható >>

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!