Gyöngyből fűzött Mikulás

0

Szükséges anyagok:

  • 2 mm-es kásagyöngy (piros, fehér, sárga és grafitszürke)
  • 0,25 mm-es drót

 

gyöngyből fűzött mikulás
Gyöngyből fűzött Mikulás

 

A gyöngyből fűzött Mikulás elkészítése

A figura szembefűzéssel készül, és mivel térbeli figura, a sorokat előre és hátra kell rendezni a fűzéskor, hogy hengerszerű alakot öltsön. Az ábrán vízszintes sorokkal választottam el a Mikulás sorpárjait, a páratlan sorokat mindig előre, a párosakat mindig hátra hajtsuk. A végén ráhuzhatjuk egy ceruza végére, hogy elnyerje végleges alakját. A kezeket külön szálra fűzzük és utólag erősítsük hozzá az ábrán jelölt sorhoz. A végén a maradék drótot sodorjuk össze és rejtsük a figura belsejébe.

 

Szembefűzés:

Széles körben használható gyöngyfűzési technika, leginkább térbeli figurák elkészítésénél alkalmazható. A figura első sorát alkotó gyöngyöket húzzuk a fűzőszál (drót) közepére, majd a második sor gyöngyeit fűzzük fel a szál egyik felére, a szál másik felét pedig ellentétes irányból fűzzük át ismét a második sor gyöngyein (azaz szembefűzünk). Ezt ismételve haladunk tovább.

 

minta a mikulás gyöngyfűzéshez
Minta a szembefűzéshez

 

Ötlet:

Természetesem a Mikulást elkészíthetjük nagyobb gyöngyökből is, csak arra ügyeljünk, hogy egy figurához mindig azonos méretű gyöngyöket használjuk, hogy az arányok helyesek maradjanak.

 

Vincze Eszter

Színes Ötletek Blog

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!