Karácsonyi papír csillagok

 In Csináld magad, Kreatív ötletek kicsiknek, nagyoknak

Egyszerűen és olcsón készíthetsz különféle méretű karácsonyi csillagdíszeket a fenyőfára, az ünnepi asztalra, vagy akár az ajándékok díszítésére. Nincs is másra szükséged, csupán csomagolópapírra, ollóra, ragasztóra egy pici kézügyességre.

 

karácsonyi csillag készítéseSzükséges anyagok:

  • keményebb csomagoló-, vagy origami papír
  • olló
  • átlátszó ragasztószalag
  • lyukasztó

 

 

 

 

 

A papírcsillagok elkészítése

karácsonyi csillag készítése1. Vágj ki nyolc darab 13×13 centiméteres, egyforma négyzetet a erősebb csomagolópapírból (vagy használhatsz előre kivágott origami papírt is).

2. Átlósan hajtsd félbe a négyzeteket úgy, hogy a színes oldalukkal kifelé háromszöget alkossanak, majd újra ismételd meg ezt a műveltet.

3. Egy olló segítségével egymástól egyenlő távolságra (kb. 2 cm) készíts 3 vízszintes bemetszést. Arra ügyelj, hogy ne vágd teljesen át a háromszöget, hanem állj meg fél-egy centiméterre a háromszög másik oldalától.

 

 

 

karácsonyi csillag készítése4. Nyisd szét a négyzetet a színes oldalával felfelé, majd illeszd egymáshoz a középső háromszögek sarkait úgy, hogy hengert alkossanak. A széleket átlátszó ragasztószalaggal rögzítsd egymáshoz.

 

 

 

 

 

 

 

karácsonyi csillag készítése5. Ugyanezt a műveletet ismételd meg a belső háromszögekkel az ellentétes irányba. A külső részt a belő irányába hajtsd ki és az előző sarkokhoz hasonlóan rögzítsd.

8 hasonló elemre lesz szükséged egy teljes csillag összeállításához.

 

 

 

 

 

 

karácsonyi csillag készítése6. Miután mind a 8 darab elkészült, ragaszd őket egymáshoz középtájon kétoldalú ragasztószalag vagy papírragasztó segítségével. Az első és az utolsó ágat is rögzítsd egymáshoz, hogy kialakuljon a csillag forma.

 

karácsonyi csillag készítése
Karácsonyi papírcsillag

 

 


Hangai Tímea

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search