Zsebdoktor: éjjel-nappal elérhető gyermekorvosi tanácsadás okostelefonnal

 In Egészség és életmód

A szülők a megmondhatói, milyen sok szituáció van, mikor beteg a gyerek, vagy kisebb baleset történik vele, és jól jönne egy gyorsan, bármikor elérhető, megbízható tanácsadó. Az itthon egyedülállónak számító Zsebdoktor alkalmazás révén ez már lehetséges.

„Mentőt hívjak, rohanjak azonnal az ügyeltre vagy túlizgulom a dolgot?” Ehhez a kérdéshez hasonlót szinte minden szülő (még az orvos is) feltesz magának gyermeke felcseperedése során. A kicsi élete, sorsa a kezében van, s ez nem kis felelősség. Természetes, hogy vészhelyzetben ezt a felelősséget meg szeretné osztani egy megbízható szakemberrel.

Sajnos adódhatnak olyan helyzetek, mikor nem éri el saját gyermekorvosát a szülő, esetleg nem akarja zavarni éjjel vagy hétvégén. A gyerekek pedig természetesen mindig ilyenkor betegednek meg. Mit tehet ekkor az aggódó szülő?

Sokan az internetet bújják, vagy valamelyik családtagjukat, ismerősüket hívják fel, s végül az ügyeletet. Ha nem érkezik értékelhető segítség, akkor következhet a hajcihő: a személyes látogatás egy rendelőnyi fertőző betegséggel küzdő gyermek között, ráadásul a 2 óra várakozás után végül is nagy eséllyel kiderül, hogy szerencsére nincs nagy a baj.

Hiteles, megbízható segítség, azonnal és bármikor

A túlterheltséggel és beszűkülő lehetőségekkel küzdő gyermekorvosi ellátás problémáját enyhítheti az egyedülálló, hazai fejlesztésű Zsebdoktor alkalmazás, amellyel azonnali telefonos segítség kérhető praktizáló gyermekorvosoktól, a nap 24 órájában.

A szakemberek a szülőktől kapott információk alapján segítenek eldönteni, hogy mekkora a baj, és azonnali tanácsokkal szolgálnak. Ha nagyobb a gond, akkor abban is útmutatást kapnak a szülők, hogy merre induljanak tovább gyermekük gyógyulása érdekében.

A Zsebdoktor nem csak a babás, kisgyermekes szülőknek ad információt kritikus egészségügyi helyzetekben, de az alulfinanszírozott ágazatban dolgozó orvosok munkáját és anyagi megbecsülését is segíti.

Szakmai oldalról Dr. Király Balázs, Budapesten praktizáló gyermekorvos ölelte fel az innovatív kezdeményezést. A sok éves gyakorlat tapasztalatait is beépítette az alkalmazás alapját képező diagnosztikai szolgáltatásba.

Ez a diagnosztikai útvonal vezeti végig a szülőket betegség vagy baleset esetén, ami már önmagában is segíthet a bajban. Ha ez mégsem ad megnyugtató választ, akkor lehetőség van a gyermekorvossal való azonnali kommunikációra, súlyosabb esetben pedig a gyermekmentő hívására.

Míg a telefonon zajló diagnosztikai tanácsadás ingyenes, az orvossal való (élő) konzultáció – a szolgáltatást finanszírozandó – pénzbe kerül: különböző percalapú csomagok vásárolhatók az alkalmazásban.

A Zsebdoktor 9 különböző beosztásban dolgozó orvossal indul el, és éjjel-nappal elérhető.

A fejlesztés friss – a napokban vált elérhetővé az Android operációs rendszerű okostelefonokon. Innen letölthető. A következő év elején pedig IOS-re is elkészül. A pályázati forrásból életre keltett fejlesztésnek távlati céljai is vannak: csak első lépcsőfoka a gyermekgyógyászati tanácsadás, előre láthatóan a szolgáltatás elkészül majd más gyógyászati területekre is.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search