Tavaszi bezsongás Itthon

 In Szabadidő, kultúra és szórakozás

A Balatonnál egész évben van mit csinálni! Idén tavasszal újra nyit a tapolcai tavas-barlang, Balatonfűzfőn a bobpályán együtt bobozhat a család, és egy különleges meglepetés is vár mindenkit: új kilátóból nézhetnek körül a környéken, amely felűlről még csodásabb, mint azt valaha hitték!

A balatoni bringakörút évek óta sláger a magyar turisták között, idén se hagyják ki, pattanjanak nyeregbe! Ha saját bicikli nélkül érkeznek, a környék szállodáiban is bérelhetnek!

A Balaton7-en május 18-28. között idén is fesztiválokra és rendezvényekre, zenei koncertekre és múzeumlátogatásokra, invitálják mindazokat, akik tudják, hogy a Balaton több mint egy hét, több mint a strandolás, több mint egy nyári vakáció. És tavasszal már a sétahajók is a vízen vannak!

Akciók és részletes program: www.balaton.itthon.hu

A helyi, kézműves finomságok állnak az ökoporta minősítésű dél-dunántúli falusi vendéglátók idei programjának középpontjában is. Idén meglepetés, hogy minden szállásadó három helyi íz kóstolójával várja a vendégeit. A cserkúti Vörösdombi Vendégháznál szörpök, gyógyteák és lekvárok, a drávasztárai Öreg Dráva Vendégháznál füstölt kolbász, sonka, kecskesajt, a gyűrűfűi Lovastanyán lágy és keménysajtok, házi szilvalekvár, Lisicza-bor, a káni Ágnes-Portán és Sopi Háznál házi lekvár, kompót, gyógynövényből készült italok a kínálat!
Akiket az néha évszázados titkos receptek isérdeklik, regisztráljon a www.deldunantul.itthon.hu oldalon!

Májusban nyit a Tisza-tavi Ökocentrum látogatóközpont és témapark! A Vízi Sétány, a Robin KalandSziget, a Tiszavirág Ártéri Sétaút  kicsiknek és nagyoknak is tartogat meglepetéseket, akár figyeltek a biológia órán, akár nem! A Tisza-tavi hajójáratok menetrendszerinti indulásal várnk 2012-ben mindenkit. Elő-és utószezonban, valamint a sfőszezonban hétköznaponként kedvezményes árakkon érhetőek el a fenti programok mindazoknak, akik legalább 2 éjszakát töltenek el az akcióhoz csatlakozó szálláshelyek valamelyikén.
Részletek: www.tiszato.itthon.hu

Észak-Alföldön a családokra, nyugdíjasokra és a kevés szabadidővel rendelkezőkre is gondoltak.
A nyugdíjasoknak szól a Gyógyító hétköznapok akció: nemcsak a számtalan gyógyvizes létesítmény egészségmegőrző programja között érdemes mazsolázni, de valamennyi esetben igaz az is, hogy négyet fizet ötöt kap, vagyis az utolsó éjszaka árát elengedik a szálláshelyek.  Hétvégi ajánlatot keres? Ez esetben a „Tavaszi Wellness Hétvégék”-et ajánljuk a figyelmébe, hiszen minden hölgy vendég ingyenesen vehet részt egy kényeztető masszírozáson. Családi kedvezménynek örülne? Észak-Alföldön valóban lehet „Együtt a Család”, hiszen az egyik 12 éves kor alatti gyermek elhelyezését grátisz adja minden-, akcióban részt vevő szálláshely.

Utazna kutya, macska, papagáj?  Nem gond! Jöhetnek ők is! A „Kedvenc Házak Házikedvenceknek” elnevezésű kampányban részt vevő szolgáltatók örömmel látják vendégül a kisállatokat is.

Részeletk: www.eszakalfoldi.hu

Falusi Öko aktív kampány Észak-Magyarországon! A régió kalandparkjai március közepétől tárt karokkal várják Önt is: a Mátrától szilvásváradon át Zemplénig. A kevésbé adrenalin függők is kellemes kikapcsolódást találhatnak a hegyikerékpáros központokban.  www.eszakmagyarorszag.itthon.hu

Legendák nyomában a Királyi Régióban! 2012 tavaszán a Közép-Dunántúlon a kulturális értékekre fókuszálnak. Etyek, Korda Filmpark: Legyen aktív részese saját filmje elkészítésének! Fehérvárcsurgó, Károlyi kastély: Divat a 19. sz.-tól az I. Világháborúig gyerekeknek! Csesznek: gőzvontatású nosztalgiavonattal utazzon a Hétpecsétes vártúrák egyik állomására! Komárom, Monostori erőd: Tárlatvezetések, interaktív élményprogramok (Ferenc császár álma, Kémhistória) és rendhegyó történelem órák. A Magyar Lovas Színház műsorán a Lúdas Matyi és a Trója. Hetedhét Házfoglalóval nyitja meg kapuit a Hetedhét Játékmúzeum. Pákozd: Éló történelem óra a honvédelem bölcsőjében! Veszprém: Kövesse Gizella királyné léptei nyomát! Látogasson el a Gizella Napokra, melynek leglátványosabb része a jelmezes történelmi felvonulás! www.kozepdunantul.itthon.hu

Dél-Alföld, az extrém kalandok centruma! Kalandparkok kicsiknek és nagyoknak Gyulán, Kerekegyházán, Tőserdőn, Szegeden és Makón, paintball pályák, quadozás, jetski, vízisí, ejtőernyőzés, sárkányrepülőzés, sárkányhajózás. Próbálja ki szegeden, hol edzenek a világbajnokok .ha a haverokkal érkezik: Bowling, fallabda, tandemugrás, off-road itt semmi  sem lehetetlen. www.delalfold.itthon.hu

“Virágzó Nyugat-Dunántúl” – a tavasz legszebb hónapjaiban az évszak legszebb virágjaival, kedvezményes szállodai ajánlatokkal várják vendégeiket a Nyugat-dunántúli gyógyfürdők, történelmi városok, Natúrparkok, Nemzeti Parkok és arborétumok. Virágos programok régiószerte: Virágzás Napjai – Õrség, Herényi Virágút – Szombathely. Ne hagyják ki a jeli arborétum csodálatos rododendron virágzását! Ezt látnia kell az egész családnak! És még akciós ajánlatokkal is várják Önöket a környéken.

 

bfnp_kanyavari_sziget2
bicaj_matra_4_fo
bicikli15
bob01
bob_es_libego_mod
bobpalya_3
dsc_1712
irottko_naturpark2
segway
szekesfehervar_9399
szekesfehervar_dscn4796
terep_lovasok
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search