Sütőtökpüré körtével és gabonával
Hozzávalók:
- egy kisebb méretű sültőtök fele
- 3-4 érett körte
- gabonapép
- egy csipet fahéj (ízlés szerint)
Elékszítési mód:
1. A sütőtököd vágd ketté, majd egy kanál segítségével távolítsd el a magok körüli belső részt.
2. Vágd szeletekre, tedd egy tepsire és helyed előmelegített sütőbe, ahol 40-45 percig hagyd sülni.
3. Egy villa segítségével ellenőrizd, hogy jól át van-e sülve. Ha könnyen bele tudod szúrni egészen a hajáig, azt jelenti hogy elkészült.
4. Ezzel egy időben mosd meg a körtéket, hámozd meg és addig főzd, amíg a közepe is megpuhul.
5. A gabonapépet a dobozon található utasítás szerint készítsd el.
6. A sütőtök belsejét és a szeletekre vágott körtét tedd egy turmixgépbe, majd turmixold teljesen simává.
7. Különleges ízt varázsolhatsz, ha az elkészült krémhez egy csipet fahéjat is hozzáadsz.
8. Végül a körtés sütőtökpüréhez keverd hozzá a gabonapépet is.
Tippek:
- Egy még teltebb íz érdekében, a gabonapépet helyettesítheted csirke vagy pulyahús darabkákkal is.
- Hogy hígabbá váljon a püré, a sütőtökkrémhez egy kis tejet is tölthetsz (érzékenyebb gyomrú babák esetében tejporból készítsd).
Jó étvágyat kívánunk hozzá!