Nyolc indok, amiért érdemes a Pilatest elkezdeni

 In Egészség és életmód

Nyolc indok, amiért érdemes a Pilatest elkezdeni

Ha eddig hezitáltál, hogy elkezd a Pilates-t, vagy ha már jársz az órákra hébe-hóba, akkor egy kicsit komolyabban venni, az alábbi pontok biztosan meggyőznek arról, miért érdemes ezzel a mozgásformával komolyabban is foglalkozni!

1. Szuper hasformáló

A Pilates gyakorlatok nagy hangsúlyt fektetnek az ember hasára, vagy, ahogy az instruktorok mondják „a belső erőműre”. Kutatások szerint 36 hét tréning után a hölgyek hasizmai átlagosan 21%-al erősödnek, mely laposabb és formázottabb hasat jelent.

2. Csökkenti, vagy teljesen megszünteti a hátfájást

A törzs, has medence izmainak a megerősítése csökkenti a nyomást a háton, erősíti a hátizmokat is, nagyobb mobilitást és rugalmasságot biztosítva a tréningezőnek. A hát erősödésével egyidejűleg a nyomás és fájdalom is csökken.

3. Kíméli az ízületeket

A tréningre jellemző lassú, kontrolált mozdulatok kevésbé veszik igénybe az ízületeket, így idősebb, vagy ízületi problémákkal rendelkező hölgyek számára is ajánlott – természetesen tapasztalt oktató felügyelete mellett.

4. Fejleszti a koncentrációt

Mivel a gyakorlatok során folyamatosan figyelni kell a légzésre, a testre és ennek a kettősnek az együttműködésére, a gyakorlatot végző személy állandóan koncentrál, állandóan figyeli saját magát. Ennek eredményeképp az általános koncentráció is fejlődik.

5. Jó hatással van a szexuális életre, nőgyógyászati dolgokra

Az erős medence izmok sok középkorban jelentkező problémán segíthetnek – például vizeletvisszatartás, csepegés megelőzése, stb., – nem beszélve a szexre gyakorolt pozitív hatásáról, hogy intenzívebbé teheti az orgazmus élményt.

6. Jótékony hatással van a sportteljesítményre

A Pilates során megerősített törzs-, medence, hasizmok jótékony hatást gyakorolnak az általános mozgáskoordinációra, a sportteljesítményre.

7. Hajlékonyabbá tesz

A gyakorlatok megnyújtják az izmokat, hajlékonyabbá, rugalmasabbá téve a testünket. A kutatások szerint már 20 óra Pilates után érezhető a hatás: átlagban 19%-al lesznek hajlékonyabbak a hölgyek a kiinduló állapothoz képest.

8. Fejleszti az agyat

Kínai kutatók kimutatták, hogy a Pilates-nek pozitív hatása van az agy idegrendszeri aktivitására, a memóriára és más kognitív funkciókra.

Forrás: fitnessmagazine.com

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search