Légy Te a budaörsi Kika Gasztro Tündére!

 In Programok, események

2013. márciusi 23-24-én 10.00-18.00-ig Téged is szeretettel vár – különösen Budaörs, Budakeszi, 11., 12., 1., 2. kerület lakóit – egész családoddal együtt a Gasztro Hétvége, hogy Te lehess az Év Gasztro Tündére!

Ha gasztronómiáról van szó, sokaknak eszébe jutnak azok a gasztro-főzős műsorok, amelyek már nagyon is teret hódítottak a hazai műsorkínálatban. Ennek egyik oszlopos képviselője Bede Róbert, a TV Paprika szakácsa, aki elmondása szerint nem rendelkezik különösebb, a gasztronómiában nagy névnek számító felmenővel. Korábban konyhafőnökként dolgozott például a Centrál Kávéházban vagy a Mercure Budában is, utóbbi helyen rátalált mentorára is. Az említett csatorna legnépszerűbb hazai szereplője a Gasztro Hétvége sztárvendégeként a szakmai zsűriben képviselteti magát.

Mit gondolsz, miért érdemes szakácsnak lenni és ezt a televízió képernyőjén keresztül megmutatni nagyobb közönségnek?

B.R.: “Szerencsés embernek érzem magam, hiszen a főzés egyben a hobbim is. Szeretek játszani az ízekkel, újat alkotni, felvidítani az embereket akár egy étellel vagy egy különleges, jól sikerült vacsorával. Jóleső érzéssel tölt el, ha a gasztronómiáról sztorizgatunk, legyen szó az ételek eredetéről vagy a kulináris élvezetekről. A szereplés, a tévés megjelenés csak hab a tortán, egy lehetőség arra, hogy tágabb környezetben mutathassam meg a fortélyokat, a főzés egyszerű, de fontos és elengedhetetlen fogásait. Véleményem szerint csak az foglalkozzon behatóbban ezzel a szakmával, akinek van kellő türelme és alázata a főzéshez.

Hova szeretnéd még fejleszteni gasztronómiai tudásodat? Mit tudsz tanácsolni az otthonukban profi szakácsoknak és szakácsnőknek?

B.R.: “A végletekig szeretném fejleszteni, de valószínűleg sajnos ezt sohasem fogom elérni, hiszen az ételkészítés olyan, mint a sakk, végtelen számú variáció áll rendelkezése, az összes utat nem fogom tudni bejárni. Ennek ellenére természetesen törekszem arra, hogy a legújabb trendeket és ételkészítési technológiákat is figyelemmel kísérjem. Folyamatosan kísérletezek, legyen az egy régi, hagyományos étel új köntösbe bújtatva, akár egy-egy különlegesebb fűszer vagy alapanyag napi használata. És hogy mit tanácsolok az otthoni profiknak? Bátran alkossanak, újítsanak és ne hagyják, hogy egy-egy apró kudarc eltántorítsa őket céljuktól! A cél pedig mindig az, hogy vendégeink az elkészített ételt fogyasztva elfeledkezzenek az alkotóról és önfeledten élvezzék az ízeket.

Higgyük tehát el, belőlünk is válhat igazi Gasztro Tündér, ahogyan a budaörsi Kika áruház márciusi felhívása is szól. A rendezvényen Bede Róberttel is találkozhatunk, és személyesen faggathatjuk Õt konyhai fortélyairól. Nem beszélve arról, hogy igazi kiemelkedésre is lehetőségünk van, ugyanis az egész hétvégén át ívelő receptverseny győzteseinek remekművei előétel, főétel és desszert kategóriában egy speciális menü keretén belül meghatározott ideig az áruház éttermében is kapható lesz. A receptversenyre bárki mindhárom kategóriában nevezhet, a beérkezett “pályaműveket” többek között Bede Róbert, a TV Paprika szakácsa bírálja majd el, valamint Király Ignác, az áruház igazgatója, továbbá a létesítmény éttermének képviseletében Györgyi Róbert konyhafőnök! Számos gyermek és felnőtt program, gasztronómiai kiállítók (pl. La Delizia Kekszmanufaktúra, Tahitótfalui Eperbor Kft., Csokoládia, Kapucziner Kávémanufaktúra, Vitabox) és az általuk felkínált extra nyeremények, valamint az étterem különleges hétvégi ajánlata, nyírségi gombócleves és házi készítésű császármorzsa formájában várják a látogatókat 2013. március 23-24-én.

Gyere el, hogy Te lehess a budaörsi Kika Gasztro Tündére!

Bővebb információ: http://www.kika.com/hu/aktualis/

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search