Krémes karfiolleves

 In Családi receptek


Most bemutatom a finom krémes karfiolleves elkészítésének módját.

A levesek kitűnő előételek, mert tartalmuk könnyen emészthető. Ugyanakkor a levesek által a kisgyerekek könnyeben megtanulják a kanál használatát. Azok részére, akik türelmetlenek, csuporban is lehet tálalni a levest, így könyebben tudja meginni.

Hozzávalók:

• egy fej karfiol
• egy megtisztított, felvágott burgonya
• 4 csupor húslé vagy zöldségleves
• 1/2 kiskanál zöldfűszer (rozmaring, petrezselyemzöld, oregánó, borsikafű)

Elkészítési mód:

Egy magas fazékban, erős tűzön főzd meg a hozzávalókat. Ha a leves kezd forrni, vedd felére a lángot, fedd le a fazekat, és még 20 percig főzd tovább.

Amikor elkészült, egy botmixerrel egyenesen a fazékban pépesítsd össze.

Tálald melegen!

Az így keletkezett leves tápláló úgy felnőttek, mint gyerekek részére.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search