Könyvajánló: Anya mesélj, én meg gyógyulok!

 In Szabadidő, kultúra és szórakozás

Egy sötét erdőben járva legyőztem a félelmemet! Én voltam a hős! Ezt azóta is elhiszem! Már nem félek este egyedül!

Zsolt, 6 éves

Feszültség ország királyával találkoztam, hú de jó volt! A feszült őrt nyugtatattam, az volt a feladatom. Most magamat szoktam,ha mérges vagyok!

Peti, 5 éves

Igazi lélekgyógyító mesekönyv az Anya mesélj, én meg gyógyulok! mind két kötete! Minden gyermeknek ajánlom, akik önbizalomhiánnyal, önértékelési problémával küzdenek!

Mankó azok számára, akiknek különböző lelki eredetű gondjuk van, vagy annak következtében alakult ki bennük probléma, mint pl. indulatkitörés, düh, hiszti, tartós betegség, bepisilés, gyász megléte, dadogás, megfelelési kényszer, probléma megoldási hiány, alvási nehézség, szorongás, közösségtől való félelem…

A hit és a sikeres megoldás hiánya, a kudarc megléte a problémával küzdő gyermek számára intenzívebb! Ezt oldja, lágyítja, formálja a relaxációs gyógyító mese, mintegy segítő kézként érinti meg a gyermek lelkét.

A mesék az aktuális problémának megfelelően oldják a berögzült görcsöt, a megfelelési ingert, felszabadítják a gyermek lelkének bátorságát, megtanítják küzdeni önmagáért, és tudat alatt feloldóan, lágyan szembesítik a problémájával. Végül megerősített, bátor főszereplőként kalandozik a már problémát jól kezelő viselkedésmódban.

A varázslatos hangulat és a valóság együtt van jelen. A gyermek lágy, óvó dinamikában jut el a változás csodavilágába, és sokrétű segítséget kap a problémái kezelésében. A relaxációs hangulat és ritmus megnyitja azt a meseteret, ahol a befogadás és a változás mosolya elemien hat a gyermekre.

“Csak Neki” szól, majd a siker is! . . .  Mert a mese körülölel . . .

 

anya-meselj-en-meg-gyogyulok
Mercedes Sloan: Anya mesélj, én meg gyógyulok!


Recommended Posts

Start typing and press Enter to search