Így válasszunk szőnyeget a gyerekszobába

 In Egyéb

Praktikus és bohó szobák a legkisebbek.

A gyerekszoba kialakítása nem csupán játékos színek és vidám dekorációk kiválasztásáról szól, hanem azoknak a praktikus berendezési tárgyaknak a kiválasztásáról is, amelyek hosszú távon is megállják a helyüket a nagy igénybevétel mellett.

Élénkség és öröm

A gyerekszobába választott szőnyeg színe és mintázata alapvetően befolyásolja a szoba atmoszféráját. Válasszunk élénk, vidám színeket, amelyek serkentik a gyermeki kreativitást és energiát. A játékos minták, az állatok vagy a geometriai formák is kiváló választások lehetnek ahhoz, hogy a szoba egyedi karaktert kapjon.

Könnyen tisztítható anyagok: Praktikum és higiénia

A gyerekek rengeteget játszanak a padlón, kúsznak, másznak, de ennél sokkal nagyobb igénybevétel is várhat a szőnyegekre, hiszen gyakran találják szembe magukat étel, ital vagy éppen filctoll okozta balesetekkel. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a szőnyeg anyaga könnyen tisztítható és egyszerűen karbantartható legyen. Olyan anyagokat keressünk tehát, amelyek ellenállnak a foltoknak és a nedvességnek. Érdemes a szőnyeg outlet kínálatát is megismerni, ha nem akarjuk nagy költségekbe verni magunkat.

Biztonság és puhaság: Párnázott felületek

Ahogy említettük, a gyerekek gyakran játszanak a földön, ezért fontos, hogy a szőnyeg ne csak vidám, jópofa mintájú és praktikus, azaz könnyen tisztítható legyen, hanem biztonságos is. Válasszunk párnázott vagy vastagabb anyagokat, amelyek megvédik a kicsiket a kemény ütésektől. De itt nem állnak meg az előkészületek, hiszen a bútorok sarkait is érdemes biztonságossá varázsolni, ahogy a gyerekzárak felszerelése is a későbbiekben sokszorosan megtérülő befektetésnek számít. Természetesen nem kell “steril” környezetet kialakítani, de fontos, hogy felszámoljuk a hétköznapi veszélyforrásokat.

.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search