Hegyi túra? Nézzük meg, mi lehet hasznunkra!

 In Egyéb

Mielőtt felkerekednénk és nekivágnánk egy hegyi kalandnak, fontos előre felkészülnünk.

Egy nagyobb lélegzetvételű kiránduláshoz ugyan szinte biztosan szükségünk lesz meleg ruhára, amit stílusos változatban a https://answear.hu/m/karl-lagerfeld oldalról rögtön be is szerezhetünk, de ezen túl is szükségünk lesz némi tervezésre. Az alábbiakban a hegyi túrához szükséges felszerelés elemeiről, illetve a nélkülözhetetlen tudnivalókról esik szó.

Felszerelés nélkül egy lépést sem

A túrafelszerelés egyik legfontosabb eleme, a megfelelő cipő. Sok áll vagy bukik a lábbeli milyenségén, hiszen a terepen való gyaloglásra nem alkalmasak az utca betonjára tervezett darabok. Fontos a jó tapadás, és komolyabb kirándulásokhoz a vízállóság is lényeges szempont, ahogy a jó szellőzés is fokozza a kényelemérzetünket. Érdemes egy pillantást vetni a kifejezetten aktív életmódhoz tervezett ruhákra itt: https://answear.hu/m/helly-hansen. A kirándulás során szükségünk lesz hátizsákra is, ez legyen kényelmes és párnázott pántokkal, hevederekkel ellátva. Az öltözködésünket mindig az időjárási viszonyoknak megfelelően alakítsuk. A réteges öltözködés a legpraktikusabb, válasszunk úgy rétegeket, hogy a legfelső könnyű és vízálló legyen, például egy őszi kirándulás esetén egy vastagabb pulóver és könnyű széldzseki is bőven elegendő lehet. A kirándulás hosszától függően vigyünk magunkkal a megfelelő mennyiségű folyadék – tiszta víz – mellett elegendő élelmiszert is, legyenek könnyű rágnivalók a táskánkban, de komolyabb energiatartalmú étel is jól jöhet, kiváló a célra a fehérjeszeletek családja.

Ismerjük a terepet

Csak kevesen rendelkeznek olyan terepismerettel, hogy szinte sehol sem idegen a környezet számukra. Ahhoz viszont, hogy ennek az új környezetnek a felfedezése ne okozzon kellemetlen meglepetéseket, fontos, hogy legyen nálunk térkép, iránytű, de legalábbis egy jól feltöltött mobiltelefon, illetve egy mobiltöltő, hogy ne érjen váratlan helyzet. Minden esetben tájékozódjunk indulás előtt, hogy milyen szabályok vonatkoznak az adott területre, ahova készülünk.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Sziasztok! Molnár András Márk vagyok a megrögzött pelenka pazarló. Imádok a játszó szõnyegen hancúrozni, nagyokat nevetni. Igénylem, hogy egész nap foglalkozzanak Velem, ezért cserébe az éjszakákat nyugodtabban átalszom. Édesapám elmondása szerint még Nála is jobb képû vagyok! Szavazzatok Rám!