Hogyan rendezd be a gyerekszobát?

 In Egyéb

Egy baba érkezése minden család számára hatalmas dolog. Ilyenkor az eddig megszokott világunk teljesen kifordul a sarkából, és új normákat kell kialakítani. 

Nincs ez másképp a babaszoba esetében sem. A gyerekkor jól elhatárolható korszakokra osztható, és ennek megfelelően kell majd a későbbiekben a szobát is kialakítani. Ha azonban okosan és átgondoltan kezdünk neki, akkor nem kell minden korszakban teljesen átalakítani az egész szobát, elég lesz majd csak néhány dolgot igazítani. Ebben a cikkünkben bemutatjuk mire érdemes odafigyelni már rögtön a legelején.HTML másolásaSzöveg másolás

Hol kezdjük?

Sokszor halljuk, hogy a babának nincs másra szüksége, csupán az anyukájára és egy kényelmes alvóhelyre. A többi sallang pedig csak a boltok marketingje. Ez nem teljesen igaz. A legelső időszakban ugyan valóban ez a két legfontosabb, viszont ahogy növekszik, úgy nő az igénye is a nagyobb térre és a sok felfedezésre váró dologra.

A megfelelő ágy azonban (mint felnőtt korban is) mindig kardinális kérdés marad. Kb 8 hónapos kortól érdemes leváltani a rácsos babaágyat, és olyan fekhelyen gondolkozni, ami nemcsak a jelenlegi életkorának megfelelő, hanem esetleg még hosszú évekig ugyanolyan kényelmes és biztonságos lesz, mint most.

Az ágyak királya

A legnépszerűbb választás a házikóágy. Ugyanis számos előnnyel rendelkezik. Egyrészt a biztonsági korlátnak köszönhetően nagyon biztonságos, így nem kell attól tartani, hogy a csöppség éjszaka „letornássza” magát az ágyról. Másfelől kialakításának köszönhetően könnyen készíthető egy saját kis kuckó, ahol védve lesz esténként a szörnyektől, és szívesen tér majd nyugovóra.
Ezek az egyedi, kézzel készített fa házikó ágyak pedig nem utolsó sorban szép díszei lehetnek a szobának. Nem mellesleg nagyobb méretüknek köszönhetően még több éven keresztül használhatók lesznek.

Pelenkázó szekrény

Külön pelenkázó szekrényt csak akkor érdemes beszerezni, ha azt a későbbiekben átalakíthatjuk ruha- vagy játék tároló szekrénnyé. Ennek a célnak egyébként a legtöbb esetben egy komód is kiválóan megfelel. Egy pelenkázó szivaccsal a tetején, már kész is.

Ruhásszekrény

Ezt is érdemes úgy választani, hogy a későbbiekben is jól tudjuk használni. Ezért olyat keressünk, amiben idővel majd a nagyobb ruhák is elférnek. Legyen például akasztós része.
A nagyobb méret kisebb korban is ideális, hiszen a polcos részre tehetünk kosarakat, amiben az apró játékokat tudjuk tárolni. Ezzel pedig egy szép, letisztult és csöppet sem zsúfolt szobát tudunk kialakítani.

+1 tipp

A fent felsoroltak mindegyike megtalálható az AMI Bútorok webáruházában, ahol minden darab prémium minőségű alapanyagból, kézzel készült igazi remekmű. Így nem csak esztétikus, de nagyon tartós és megbízható bútorokkal tudjuk felszerelni a gyerekszobát.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search