Halloween „pókos” pizza

 In Receptek gyerekeknek

Nem csak a gyerekek, de a felnőttek körében is bizton sikert aratnak majd a pókformával díszített, az ünnephez illő pizzaszeletek, melynek receptjét az alábbiakban közöljük.

Hozzávalók (8 adaghoz):

– 1 db pizzaalap keverék

– finomliszt a munkafelület behintéséhez

– 120ml passata vagy paradicsomszósz

– 1 gerezd fokhagyma préselve

– 150g reszelt mozarella

– 25g-50g reszelt parmezán

– 4db nagyméretű magozott fekete olívabogyó

– 6 szelet szalámi

– 8db kapribogyó

Átlagos tápérték adagonként: Energia – 212 kcal; Zsír – 13g, melyből telített zsírsavak – 6g; Szénhidrát – 10g, melyből cukrok – 2g; Fehérje – 12g; Só – 1,2g.

Elkészítése:

1. Készítsük el a pizzatésztát a csomagoláson jelzett instrukciók szerint, majd helyezzük

a liszttel behintett munkafelületre. Lisztezzük be a kezünket, s gyengéden dagasszuk a tésztát kb. 2 percig, amíg nagyjából egyenletes és puha nem lesz. Tegyük be a tésztát egy edénybe, fedjük le olajozott folpackkal, s hagyjuk megkelni kb. 1 órát, amíg megduplázódik a mérete. Addig keverjük össze a passata-t és a préselt fokhagymát egy edényben.

2. Tekerjük fel a sütőt 240°C/220°C-ra és a ventillátort 9-es, vagy ahol nincs 9-es, ott maximum fokozatra. Hintsünk meg 2 sütő papírt liszttel. Osszuk szét a kelt tésztát 8 egyenlő részre, s sodorjuk őket kör alakú formákra. Tegyük őket a lisztes sütőpapírokra, vékonyan vigyük fel rájuk a fokhagymával kikevert paradicsomszószt, s szórjuk meg őket mozarellával és parmezánnal.

3. Vágjuk félbe az olívabogyókat, melyekből 4db-ot a vágott felükkel lefelé helyezzünk 4db pizza közepére – ezek lesznek a „póktestek”. A maradék olívafeleket vágjuk vékony csíkokra, s illesszük a „póktestekhez”, hogy úgy nézzenek ki, mint a pók lábai (lásd kép alul).

4. Tegyünk egy-egy darab szalámit a maradék 4 pizzánk közepére – itt ezek lesznek a „póktestek” -, s a megmaradt 2 szelet szalámit vágjuk csíkokra, s illesszük őket a „póktestekhez”, mintha a pók lábai lennének. Pizzánként két-két kapribogyóból készítsünk szemeket póknak (lásd kép alul).

5. Süssük az előkészített pizzaszeleteinket kb. 12 percig, amíg nem lesz ropogós, s a sajt nem kezd el barnás színezetűvé válni.

Jó étvágyat!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search