Gyulán tartják oszi országos találkozójukat a nagycsaládosok

 In Közérdekű információk, hírek

Tölgyes Eszter elmondta: a kötetlen esemény keretében a résztvevők megismerkedhetnek Gyula építészeti, művészeti, kulturális és természeti értékeivel. A családok – karszalaggal – térítésmentesen tekinthetik meg a gyulai várat, az Erkel Ferenc Emlékházat, a Ladics házat, a Kohán Képtárat és a rádiótörténeti kiállítást, és több más helyszínen jelentős kedvezményekben részesülnek.

A találkozó védnöke, Görgényi Ernő (Fidesz), Gyula polgármestere az MTI-nek azt mondta: a város számára megtiszteltetés, hogy az országos rendezvény helyszíne lesz. Kiemelte, hogy Gyula családbarát város elismerést kapott 2011-ben a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől. A gyulai önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a nehéz helyzetben lévő családokra, a gyermekeket nevelőkre, s jelentős összegeket fordít a családbarát szolgáltatások bővítésére és fejlesztésére – tette hozzá.

A rendezvény programjában gyermekműsor, bábszínházi és táncelőadás, karate- és íjászbemutató, komolyzenei koncert és “retrobuli” is szerepel. A családok kézműves-foglalkozásokon és játékos vetélkedőn vehetnek részt, mézeskalácsot díszíthetnek, s mézet és kolbászt is kóstolhatnak.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete 1987-ben alakult meg. A honlapján olvasható összegzés szerint célja az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése.

Hozzátették: a NOE tagjai azok lehetnek, akik legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, egyetértenek az egyesület céljaival és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában. A szervezetnek több mint 250 helyi közössége van, és körülbelül 14 ezer család a tagja, közvetlenül vagy tagegyesületen keresztül.

Az egyesületnek évente három nagyobb rendezvénye van: júniusban a régiós tagság találkozik a családi napokon, ősszel egy vidéki város ad helyet az országos találkozónak, a harmadik nagy rendezvényt pedig karácsonykor tartják.

 

noe_oszi_talalkozo

 


MTI – 2012. augusztus 22.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search