Gyermekváró lakberendezési ötletek

 In Egyéb

Szinte minden család életében elérkezik az az időszak, amikor a gyermekszobának szánt helyiség ténylegesen eléri a neki szánt szerepet. Az új kis jövevény érkezése gyökerestől fordítja majd fel a mindennapokat, de a jól megválasztott kiságy és pelenkázó kiválasztása már sokat segíthet az alapok megteremtésében. Mindenkinek megvan a saját elképzelése, így a bájos baldachin és a hagyományos megoldások egyaránt fókuszba kerülhetnek.

Pelenkázótól a praktikus tárolókig

A babaszoba berendezése után gyorsan telnek a hónapok, évek, és lassan azon kaphatjuk magunkat, hogy mindenütt játékok hevernek, és valamiféle rendszerezésre lenne szükség. Ahogy a kicsi lábra áll, úgy gyűlnek a holmik, az építőkockák, a plüssök, és az apróságok. Az egyéni igényeknek megfelelő babakocsi és gyerekszoba korosztályhoz passzoló dekorációja gyakran kerülnek középpontba. Nem maradhatnak el persze a gyerekbútorok sem, mint a játéktárolók vagy pelenkázók. Esetükben a praktikusságon túl a megjelenés is kiemelt jelentőséggel bír.

A sarokszekrények különösen praktikusak!

Ha ruházatról van szó, akkor a méretes gardróbszekrények egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot. Segítségükkel elkerülhető a lakásban uralkodó rendetlenség, és az sem okoz gondot, ha újabb darabokkal gazdagodik időnként a ruhatár. Az egyre növekvő gyerekruha halmokat is tárolni kell valahol, amire a sokfiókos- vagy a sarokszekrények lehetnek jó opciók. A helyiség adottságai és mérete befolyásolják azt, hogy milyen bútor bizonyul megfelelőnek. Figyelj a színekre is, hiszen egy kis alapterületű helyiségben inkább a világos bútorok mutatnak jól.

Rendszerező állványok a játékok tömkelegének

A klasszikus tölgy, a fehér, a bükk egyaránt kedveltek, de a kőris különleges megjelenése is sokakat vonz. A sarokszekrények segítségével optimálisan kihasználható a tér, ráadásul olyan helyekre is remek választásnak bizonyulnak, amelyek másként nem volnának ilyen jól kihasználhatók. Az apróságok praktikus tárolása korosztálytól függetlenül kiemelten fontos. A zsúfoltság, a rendetlenség és a stressz között szoros kapcsolat mutatható ki. Tény az is, hogy ha minden a helyére kerül, akkor biztosan meg is találod azokat. A gyerekszobában szanaszét heverő játékoknak a nyitott, rendező állvány éppen olyan jó választásnak bizonyul, mint a színes, kihúzható tárolókat magában foglaló állványok.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search