Elég lehet napi 15 perc angol tanulás?

 In Egyéb

Egy európai nyelv elsajátítása egy B2-es szintre, átlagosan 600-800 óra tanulással érhető el. Mennyi idő alatt lehet ezt a tudást megszerezni, pár hónap alatt vagy csak évek alatt?

Melyek azok a leghatékonyabb trükkök amelyekkel akár egy nyár alatt használható tudást lehet szerezni?

A nap bármely részében, akár a reggeli vagy az esti időszakban rá kell szánni a tanulásra legalább 15 percet. Az a lényeg, hogy a mindennapok részévé váljon a nyelvtanulás. Hiába vannak kifogásaink, ma már a kor technológiáinak és megoldásainak hála az időhiány, az unalmas nyelvkönyvek, a drága különórák miatt már nem kell aggódni. Játékos alkalmazásokkal, online elérhető feladatokkal, interaktív felületekkel, élvezetessé teszik a nyelvtanulást.

Hihetetlen látványos fejlődést lehet elérni egy nyár alatt is, sőt több szintet is ugorhatunk a nyelvtanulásban, ha azokra a hiányosságokra koncentrálunk, amelyek a leggyengébben mennek, és azokat fejlesztjük.

Nyelvtani problémák esetén mondatok fordításával fejlődhetünk, míg a szegényes                 szókincset szótanuló kártyákkal bővíthetjük. Amennyiben a hallás értésünk gyenge, akkor az angol nyelvű tv adások segíthetnek. A BBC csatornáit a műsorvezetők érthető angolja miatt érdemes hallgatni, sőt van a  weboldalukon a nyelvet tanulóknak speciális felület is.

Akkor fejlődhetünk a legjobban, ha napi szinten beszélünk anyanyelvi beszélővel. Ha nincs az ismerőseid között angol anyanyelvű, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen a neten számos oldal található ami összeköti a nyelvet tanulókat. Nagyon hasznos lehet ha sikerül egy nyelvcserés partnert találni, aki magyarul szeretne tanulni, így egymást segíthetnénk.

A régóta vágyott filmeket vagy sorozatokat is a nyelvtanulás szolgálatába állíthatjuk, eleinte magyar majd angol felirattal nézve. Ha megszoktuk a beszédstílust, akkor lehetőleg feliratok nélkül kövessük az eseményeket.

Egy romantikus regény vagy fantasy kötet angol nyelven olvasva, az angol ismeretlen szavakon nem görcsölve az igazi, mások azonban ugyanezt kiszótárazva olvassák. Mindkét megoldás a szófordulatok gyakorlására, a szókincs bővítésére illetve nyelvtani ismeretek elsajátítására is jó módszer.

Mi a célunk a nyelvtanulással?

Jó nyelvérzékkel és sok szabadidővel a teljesen kezdők eljuthatnak az alaptól a középfokig is. Akik már tanulták a nyelvet, de kicsit megkopott a tudásuk, ismétléssel és fejlesztéssel jó eredményt érhetnek el. Kezdőként jó, ha az intenzív nyári tanfolyamok közül választunk, már meglévő alapokkal a magántanár az ideális választás, aki célirányosan a rész készségek fejlesztésével előrelépést érhet el, ugyanígy a már középfokon beszélők is. A BeHappy angol nyelvű budapesti angol nyelviskola telefonszáma az iskola weboldalán megtalálható, ahol sok segítséget kaphatunk a nyelvtanulással kapcsolatban.

Összegezve

Sokan tanulnak angolul és főként azt szeretnék elérni, hogy minél gyorsabban hozzájussanak egy nyelvtudáshoz. Napjainkban ehhez már csak kitartás, szorgalom és idő szükséges. Folyamatos napi tanulással egy nyár alatt lehet egy alapszintű nyelvismeretet elsajátítani.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search