Aromaterápia babáknak

 In Házipatika és természetgyógyászat

aromaterápiaA természetgyógyászat használata nem egy új fogalom, és a régen használt gyógymódok ma is érvényesek. Például a meleget és a pelenkától keletkezett irritációkat növényekkel kezelték, vagy egy oldattal, mely eper- és szederlevelekből volt összetéve. Egyes növények, mint a zsálya is, egyaránt hasznosak voltak, a vadméhek által készített mézzel együtt.

Az aromaterápia egyensúlyt követ a test és ész, illetve a test és lélek között, az illatok ellenőrzött használata által. A növények, fák vagy virágok különböző részeiből kivont illóolajok magának a növénynek a kivonatai, de az illat az az elem, melyet használnak.

A baba az illatok segítségével azonosítja a környező tárgyakat. A tanulmányok azt mutatják, hogy az illat, melyet a magzat a szülés előtti magzatvízből lélegez be, szülés után is előnyben részesített. Az illat a leggyorsabb módszer, melyen keresztül az illóolajok hozzáférnek a testhez, a babamasszázs ezekkel az olajokkal egyaránt nagyon jó eljárás.

A friss anyukák, a babákkal együtt, újra felfedezik a babamasszázs előnyeit, szoros kapcsolatot teremtve ezáltal az anya és gyereke között. Ezen típusú terápia előnyös a gyereknek, annak érdekében, hogy nyugodtan aludjon.

Az aromaterápia segíthet a problémák megoldásában, melyek a babánál jelenhetnek meg: görcs, sírás, a fogak növekedése, hűlés, ekcéma és szorongás. Az illóolajokat össze kell keverni egy speciális krémmel, mely a baba érzékeny bőrére használatos, de ez ne legyen zsíros, mivelhogy a baba bőre nehezen szívja fel ezeket az anyagokat.

Illóolajok babáknak

Különböző illóolajoknak különböző hatásaik vannak, és többféle problémára lehet őket használni. Léteznek kimondottan babáknak tervezett illóolajok:
• levendula (lavandula angustifolia),
• rózsa (rosa damascena)
• kamilla (chamaemelum nobile)
• citrom (citrus limon)
• grapefruit (citrus paradisi)
• mandarin (citrus reticulate)
• narancs (citrus aurantium sinensis).
Figyelem: óvatosan bánj a mentolban (mentha x piperita) és bazsalikomban (ocimum basilicum) gazdag illóolajokra!

Bizonyosodj meg, hogy ha ezt a módszert alkalmazod, a legjobbat választod, mivelhogy hatásai előnyösek úgy az anya, mint a baba számára.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search