Ajándékötletek az egész családnak!

 In Egyéb

Közeleg egy családtag születésnapja, ezzel együtt egyre sürgetőbb az a dilemma, hogy mit kapjon ajándékba?

Olyan nehéz folyton valami újdonsággal előrukkolni. Vagy mégsem? Nos, a játék olyan ötlet, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt ellenállhatatlan. Arról nem is beszélve, hogy egy telitalálatos alternatíva segítségével a család egésze egyetlen asztalka köré ültethető.

A kirakós örök és megunhatatlan!

Az egyik legkedveltebb ajándékcsomagolásra váró ötlet kétségtelenül a felnőtt puzzle. Mert ki az, aki nem szeret kirakósat játszani? Függetlenül attól, hogy az évek elszálltak, a lelkesedés megmarad. Arról nem is beszélve, hogy a gyártók külön figyelmet szentelnek az aprólékos kivitelre, aminek hála a megjelenő képek élethűek, izgalmasak és persze összerakásra várnak. Tény, hogy ezek a modellek sok száz vagy ezer darabból állnak, ami a gyerkőcöknek túlságosan részletgazdag, nehezen megemészthető. Ettől függetlenül szülői instrukciókkal a tarsolyukban ők is hozzájárulhatnak a sikerhez. Annál nincsen értékesebb, amikor az egész család egy közös célért munkálkodhat. Akár kezdődhet ezzel is az ünneplés az ajándékozás után. Együtt körbeülve a kirakóst, a kicsiket irányítva, a nagyokat biztatva, nagyokat nevetve és a kibontakozó képben gyönyörködve. Ez a lelket simogató jelenet aztán a szürke, komor hétköznapokban is megélhető. A puzzle egyik legjobb tulajdonsága, hogy nincsen időhöz kötve a „csinálása”. Ha napi öt perc adódik rá, akkor annyi. Ha az órák hosszán át tartó rakosgatás sem ütközik akadályokba, akkor ez szintén megvalósítható.

Felnőttként is öröm a kicsik játékaival játszani?

Igen! Nemcsak a kis gyerkőcök segíthetnek be a „nagyok” dolgába. A társasjáték ovisoknak vicces, nosztalgikus alapként szolgálhat egy kiadós családi bajnoksághoz. Látni a lurkók örömét amúgy is felbecsülhetetlen élmény. Ahogy csillog a szemük a kíváncsiságtól, a lelkesedéstől és az örömtől, ahogy vidáman vetik bele magukat a társasozásba. Mindennek a fényéhez és értékéhez nagyban hozzájárulhat a közösen, családilag eltöltött idő és az egymásra szánt figyelem.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search