A kismama ruhatára

 In Terhesség és babavárás

A kismama ruhatára

Klasszikus fehér ing

Egyszerű, elegáns és kényelmes! Terhesség alatt nem fogsz csalódni a klasszikus fehér ingben. Nem akarsz vásárolni? Kölcsönözz egyet a férjed ruhatárából.

Baby-doll ruha

Aranyos, szexi és napközben vagy este is lehet viselni. A baby-doll ruhácska rendkívül nőies és nagyon jól igazodik az alakodhoz, alapdarabnak számít egy kismama ruhatárában.

Derékkötők, pocakbetétes nadrágok

A derékkötők csodákra képesek. Segítségükkel szinte minden ruhadarabot felvehetsz, amit terhességed alatt hordtál. Attól függően, hogy milyen stílust követsz, a derékkötők lényegében egy hamis derékpántot képeznek pl. farmeredre, és segítenek, hogy nyerjél néhány centit.

Azon túl, hogy nagy segítséget nyújtanak, még több típus közül is választhatsz. Például külföldön hatalmas népszerűségnek örvend a BellaBand, ami lényegében egy gumiszalag, amit a nem begombolt farmerra vagy más nadrágra illesztenek.  Egy másik lehetőség egy darab rugalmas anyag bevarrása a nadrág kapocsától a nyitott cipzárig. Függetlenül attól, hogy melyiket választod, lesz egy nadrágod, ami rugalmas, tágulékony, és követi a pocakodat.

“Klasszikus” fekete ruhácska

Szexi, sikkes és elegáns. Minden várandós nőnek legyen egy ilyen ruhadarabja! Azt kérdezed, hogy melyik ruha áll jól, majd ha terhes leszel? Válassz olyan anyagból készült ruhát, amelyik rugalmas és szellős, kényelmes, és ha felveszed, különlegesnek és vonzónak találod magad.

A kismamaruhák a kényelmedet kell szolgálják, de ne feledkezz meg a divatról sem, hogy szépnek és vonzónak érzed magad a bőrödben.

Kardigánok

A hosszú, testhezálló pulóverek egy csodás alapöltözetnek számítanak várandóság alatt. Mindezek mellett a kardigánok megvédenek a hidegtől, akár az irodában vagy a bevásárlóközpontban.

A kardigánok a legtöbbet használt ruhadarabnak számítanak terhesség alatt. Viselhetsz olyant, amit terhességed előtt hordtál, de jó, ha gombos vagy zsinóros, hogy a pocakodat ne zavarja.

Kényelmes és elasztikus pólók

Hosszú, elasztikus pólók szintén jók, ha vannak ruhatáradban. Olyan trikót válassz, amelyikben könnyet tudsz mozogni és azon túl, hogy csodálatosan fogod érezni magad, még a pocakodat is kiemeli.

Ideális farmer

Nem valószínű, hogy fel tudod venni azokat a farmereket, amelyeket azelőtt viseltél mielőtt teherbe estél. A 4. hónaptól biztosan nem.

Kölcsönözz vagy vásárolj egy farmer terhesnadrágot. Létezik olyan, amelyik eltakarja a pocakodat, de kaphatsz olyant is, amelyik derékkötővel van megoldva.

Elegáns nadrág

Minden jövendőbeli anyukának szüksége lesz egy kényelmes, elegáns nadrágra, így neked is, ha a munkahelyedre készülsz, vagy a városban van dolgod. Elasztikus anyagból készüljön a nadrág, hogy legyen testhezálló és kövesse a megváltozott alakodat, ugyanakkor tudj benne mozogni. Még egy érv, ami a nadrág mellet szól: bármilyen öltözettel passzol, ha egy semleges színűt választasz.

Elasztikus nadrág

Elképzelhető, hogy már van egy ilyen nadrág a ruhatáradban. Ha nincs, akkor vegyél egyet, de a méretednek megfelelőt (vagy ehhez közelállót). Elasztikus tulajdonsága révén könnyen tudja felvenni a hasad formáját. A szülés után is viselheted.

Gumis derekú szoknya

Íme, egy újabb ruhadarab, ami már lehet, hogy megtalálható ruhatáradban: a szoknya, amelynek dereka elasztikus. Ez a tulajdonság nagyon jól fog jönni terhességed alatt is. Meg lehetsz győződve afelől, hogy kényelmes, és lazának fogod magad érezni.

 

kismama ruhatára
Milyen ruhadarabokra van szüksége egy kismamának?

 

Vicces minták

Unod az egyhangú szürkeséget? Ki mondta, hogy egy kismamaruha egyhangú kell legyen? Dobd fel hangulatodat divatos ruhadarabokkal terhességed alatt. Vegyél egy hosszú ujjú blúzt, amelyiknek hímzés van az ujján, vagy különleges, színes a mintája. Viselj bátran színeket, mintákat és különleges anyagokat!

A várandóságnak nem kell megváltoztatnia ízlésedet. Viselj olyan ruhadarabokat, amiket máskor is felvennél!

Fekete kabátka

Egy fekete kabátka fekete szoknyával szinte minden kiegészítővel passzol. Bármilyen öltözéket kiegészíthetsz a kabátkával, vagy felveheted akkor is, ha fázol. Nem utolsó sorban jól jöhet, ha álcázni akarod magad, ha nem vagy még felkészülve arra, hogy mindenki tudjon a terhességedről.

Kényelmes cipők

Ha irodában dolgozol, akkor az egyenruha kötelező lehet, de ez nem azt jelenti, hogy veszélybe kell sodornod a magad és gyermeked egészségét a magas sarkak miatt. Lehetőleg lapos cipőket viselj.

Ha mégis ragaszkodsz a magas sarkakhoz, akkor válassz törpesarkú modellt (kitten heel, Audrey Hepburn által váltak híressé a kényelem és biztonság érdekében. A teljesen lapos balerinacipőkből is nagy a kínálat. Rövidtávon jót tesznek a lábaidnak, azonban hosszútávon inkább olyan modellt válassz, aminek van egy kicsi sarka. Ez biztosítja a legnagyobb kényelmet lábaid számára.

Egészségügyi (kompessziós) harisnyák

Azon túl, hogy kellemes külsőt kölcsönöznek a lábaidnak, jelentősen csökkentik a visszér megjelenését. Sőt, egyes harisnyák úgy vannak elkészítve, hogy alátámasszák a hasat és a hátat, elősegítve a megfelelő testtartást. Ezek viselésével jobban fogod magad érezni.

Fehérnemű

A megfelelő fehérnemű kulcsfontosságú a terhesség alatti komfortérzetet illetően. A napjainkban fellehető ellenállhatatlan kínálatnak köszönhetően az anyaság nem ok arra, hogy ne légy divatos a ruha alatt is. Nyugodtan  viselhetsz szexi fehérneműt! Vásárláskor ne felejts beszerezni egy szoptatós melltartót. A melleid legalább egy számmal nőni fognak a terhesség alatt.

Fürdőruha

A terheseknek való fürdőruha beszerzése ma könnyebb, mint gondolnád. Kezdve a bikinitől, a tankinin át, egészen a szoknyás fürdőruhákig hatalmas kínálatból választhatsz.

Bármelyik fürdőruhatípus mellett döntesz, olyant válasz, amelyik „együtt nő” a pocakoddal.

Kiegészítők

Ne tartózkodj a ruhákkal való játszástól! Sálak, karkötők, hajdíszek – mindezek nem drágák, és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban érezd magad a bőrödben,  terhesség alatt is.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search