A biztonsági öv használata a terhesség alatt

 In Terhesség és babavárás

A biztonsági öv használata a terhesség alatt

Várandós kismamák milyen biztonsági övet használhatnak?

A három ponton rögzített öv jelenti a legbiztonságosabb megoldást, hiszen átlósan és körkörösen is erős rögzítést biztosít viselőjének. A legtöbb kismama számára az autó biztonsági öve roppant kényelmetlen (főleg előrehaladott terhesség esetén), azonban használata életet menthet egy esetleges baleset során.

A biztonsági övet próbáld a lehető legkényelmesebb módon beállítani: az alsó részét helyezd a pocak alá, a vállövet pedig a két mell közötti területre helyezed. Mindig legyen elég feszesre húzva, mert így baleset esetén a kismama az autóban marad, és nem repül ki az úttestre.

A terhesség előrehaladtával megtapasztalod, mennyire kényelmetlen hosszabb ideig autóban ülni. Ha mégis hosszabb útra kell indulnod, tervezz be minden óra után egy rövidke szünetet, így megelőzheted a terhesség alatt gyakran jelentkező bokadagadást és a lábgörcsöket. Egy hátad mögé helyezett kispárna pedig segíthet a hátfájdalmak megelőzésében.

Ma már számos praktikus kiegészítő kapható, amelyek az autóban utazó kismamák biztonságát és egyben kényelmét hivatottak szolgálni. Ilyen például a biztonsági övhöz kapható övterelő, amelynek lényege, hogy biztonsági öv alsó pántját lehúzza a pocak alá.

biztonsági öv kismama
A biztonsági öv használata kismamáknak is kötelező

A biztonsági öv használata az anyát és a babát is védi!

Sok kismamában megfogalmazódik az a kérdés, hogy nem ártalmas-e a magzatra nézve a biztonsági öv. Számos kutatás bebizonyította, hogy használata a terhes nők esetében nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a baba egy esetleges autóbalesetben ne sérüljön meg súlyosan, vagy akár hogy életben maradjon.

Ha véletlen folytán baleset ér terhesség alatt – legyen szó akár csak kisebb koccanásról is – minél hamarabb keresd fel orvosodat, mert csak ő tudja biztosan megmondani, hogy minden rendben van-e veled és a szíved alatt hordott gyermekeddel.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search