3 tipp a gyermekek szájegészségének megőrzéséhez

 In Egyéb

A gyermekek szájhigiéniája létfontosságú általános egészségük és jólétük szempontjából, és a gyermek fogainak korai életkorban történő gondozása megvédi őket az idősebb korukban kialakuló problémáktól, és segít a jó fogászati szokások kialakításában is.

Fontos, hogy amikor gyermekei szájhigiéniájáról gondoskodik, ezt úgy tegye, hogy folytatni és többet tanulni akarjon, ahelyett, hogy úgy tekintenének rá, mint egy házimunkára, amelyet nem akarnak elvégezni. Az is fontos, hogy segítsen nekik megtanulni a szájhigiéniájuk gondozásának fontosságát és azt, hogy ez mit jelent számukra a jövőben. Ezt szem előtt tartva, íme 3 tipp a gyermekek szájegészségének megőrzéséhez.

Az első fogorvosi időpont

Javasoljuk, hogy a gyermekek látogassanak el a fogorvoshoz, amint az első tejfoguk megjelenik. Ez nem csak azért van, hogy a fogorvos ellenőrizhesse gyermekei szájhigiéniáját és fogait, hanem azért is, hogy hozzászoktassák őket a környezethez, a hangokhoz és a szagokhoz, és jobban megismerjék a környezetet.

A fogorvos látogatása elég sok lehet egy kisgyermek számára, ezért javasoljuk, hogy próbálja úgy időzíteni, amikor Önnek is esedékes a fogászati látogatás. Még az is, hogy a kicsi kinyitja a száját, hogy a fogorvos megnézze, nagyszerű gyakorlat a jövőre nézve. Tippeket is tudunk adni arra vonatkozóan, hogyan azonosíthatja a gyermekek szájhigiéniájával kapcsolatos esetleges problémákat, és hogyan előzheti meg a szuvasodást a jövőben, amikor egyre több fog jön ki. Ha szeretné megszervezni gyermeke első fogorvosi találkozóját, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a Lévai Dental Fogászatával, ahol gyermekfogorvosok várják gyermekét.

Szoktassa hozzá őket a fogmosáshoz

A gyermekek hozzászoktatása a fogkefe használatához nagy lépés abban, hogy megtanítsa gyermekének, hogy vigyázzon fogaira, és megvédje gyermekei szájegészségét. Vannak olyan gyermek fogkefék, amelyek elég puhák és kicsik a baba szájához, és amelyeket azonnal használhat, amint az első fog megjelent. Az is fontos, hogy gyermeke hozzászokjon a fogkrém ízéhez.

Olyan fogkrémet kell használnia, amely nem tartalmaz fluoridot, amíg a baba nem tudja kiköpni, majd át kell térnie a fluoridos fogkrémre, ha elég idős lesz. Kezdje egy kis fogkrémmel a fogkefén, amíg hozzászokik a fogmosás ízéhez és érzéséhez, majd idősebb korában használjon borsó méretű mennyiséget.

Kövesse az egészséges étrendet

Azoknál a gyermeknél, akik sok cukros ételt és italt fogyasztanak, nagy kockázatot jelent a fogszuvasodás kialakulása. Fontos, hogy az egészséges étrendet ne csak általános egészségük, hanem gyermekei szájegészségének megőrzése érdekében is érdemes alkalmaznia. Az egészséges ételek kiválasztása fontos annak biztosítása érdekében, hogy gyermeke sok friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasszon, és elkerülje a túl sok cukor fogyasztását.

Nem kell teljesen korlátoznia a cukrot, de korlátoznia kell az édes ételek és italok, például gyümölcslé és édességek fogyasztását az étkezések között. Ha gyermeke cukros ételeket vagy italokat fogyaszt, akkor győződjön meg róla, hogy körülbelül fél órával később mossa meg a fogát.

Segítenek gondoskodni gyermeke szájüregi egészségéről

A Lévai Dental fogászatán segítenek abban, hogy gyermeke hozzászokjon a fogorvos látogatásához. Fogorvosaik fontosnak tartják gyermeke szájhigiéniáját és mindent megtesznek, hogy segítsenek felkészíteni gyermekét a fogorvosi látogatásokra. Ha fogorvosi időpontot szeretne egyeztetni gyermekének, vagy kérdése van gyermekei szájhigiéniájával kapcsolatban, vegye fel velük a kapcsolatot az alábbi linken: gyermekfogászati kezelés!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search