20 éves a Budai Egészségközpont

 In Egészség és életmód

A 2001-ben alapított Budai Egészségközpont (BEK) eredetileg mozgásszervi profillal indult, ma az egyik legjelentősebb magántulajdonban lévő egészségügyi intézmény.

A több mint 10 milliárdos bevételű BEK privát járóbeteg szolgáltatásait az elmúlt 20 évben csaknem 330.000 ügyfél vette igénybe. A központban három budapesti helyszínen 45 szakterület szolgáltatásai érhetők el az ortopédiától a gasztroentorológián, bőrgyógyászaton, fül-orr-gégészeten és pulmonológián át a dietetikai tanácsadásig és gyógytornáig.  

Az egészségközpont sikerének egyik pillére a páciensközpontú minőségi szemlélet, ami nemcsak az orvosi munkát, hanem a teljes betegellátási folyamatot meghatározza a bejelentkezéstől és tájékoztatástól a fizikai környezeten át a betegjogok teljeskörű tiszteletéig. A páciensek biztonságát és az ellátás színvonalát standardizált minőségirányítási rendszer garantálja. Az eredményesség másik faktora a folyamatos innovációban keresendő, ami a tulajdonosi stratégia központi eleme. A modernizáció igénye az infrastruktúra és a műszerpark állandó megújításában, a nemzetközi kutatás-fejlesztési projektekben való részvételben, folyamatos termékfejlesztésben és a munkatársak magas szintű továbbképzésében érhető tetten.

Bár a járványhelyzet nagy kihívás elé állította a magánegészségügyi szektort, a BEK lendülete nem tört meg. A fejlesztések legújabb állomásaként a 2021 januárjában 70 ágyasra nőtt magánkórházi részlegen tovább bővült az elérhető szolgáltatások köre. Az ortopédia és az általános sebészet mellett elindult az urológiai és a baleseti sebészeti ellátás is. A páciensek biztonságos gondozását a BEK saját szakkórházára, az Országos Gerincgyógyászati Központra épülő teljes nagykórházi szolgáltatási környezet, a rendkívül stabil szakmai és infrastrukturális háttér garantálja. A szakemberek munkáját a radiológiai divízió korszerű, a magánellátásban egyedülálló módon felszerelt eszközparkja (ultrahang, digitális röntgen, MRI és CT, DEXA, endoszkópia, bronchoscopia) támogatja.

A Budai Egészségközpont dinamikus fejlődése nem valósulhatna meg a magasan képzett szakemberekből álló csapat nélkül. A páciensek körében is népszerű orvosok és a hivatásuk iránt elkötelezett szakápolók és asszisztensek kiváló szakmai képzettséggel, nagy gyakorlattal rendelkeznek. Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a BEK-be érkezők biztonságos körülmények között színvonalas ellátásban részesüljenek. A gyógyultan távozó páciensek öröme igazi motivációt jelent számukra a mindennapi munka során.

2021-ben a Királyhágó utcában új kórházi szárny építése kezdődik meg. A cél, hogy a népegészségügyi igényekhez igazodva szélesebb fekvőbeteg szolgáltatási spektrummal fogadhassák a pácienseket – mindezt világviszonylatban is magas szakmai színvonalon, modern, XXI. századi körülmények között.

További részletek az intézmény honlapján olvashatók.

Forrás: Budai Egészségközpont

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search