Karácsonyfadíszek gyöngyből

0

A készen kapható csillag formájú drótalapokra nagyon könnyű dolgozni, hiszen csak fel kell fűzni az ágakra a különböző méretű gyöngyöket. Pillanatok alatt kész és nagyon látványos az eredmény, nem könnyű leállni, ha egyszer hozzákezd az ember.

 

Szükséges anyagok:

  • drótcsillag különböző méretben
  • gyöngyök vegyesen (csiszolt, tekla, Swarovski, szalma)
  • kúpos ékszerfogó
  • vékony gyöngyfűződrót

 

gyöngyből fűzött karácsonyfadísz

 

A gyöngycsillagok elkészítése

A drótcsillagok  több méretben kaphatók, és az ágak száma is változó, ennek köszönhetően nagyon egyedi és különleges csillagokat készíthetünk. A végéből is le lehet csippenteni, ha például már épp nem fér fel egy újabb gyöngy, de az eldogozáshoz még hosszú a megmaradt rész. Az eldogozás is egyszerű, egy kúpos fogóval kör alakban visszahajlítjuk a drót végét, így a gyöngyök stabilan a helyükön maradnak.

 

gyöngyből fűzött karácsonyfadísz

 

Bármilyen gyöngyfajtát a tetszőleges sorrendben használhatunk. Plusz ágakat is beszúrhatunk a meglévők közé, ha még hópelyhesebb hatást szeretnénk elérni. Vékony, gyöngyfűződrótot használjunk, tekerjük rá egyszeresen az egyik ágra két gyöngyszem közé, fűzzük rá a kívánt gyöngyöket, majd tekerjük rá a következő ágra is, ugyanoda, ahová az előző ágon rögzítettük. Így haladjunk körbe. A maradék drótvéget rejtsük el, azaz fűzzük bele a gyöngyökbe.

 

gyöngyből fűzött karácsonyfadísz

 

Vincze Eszter

Színes Ötletek Blog

Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!