Egyszerű paradicsomleves rizzsel

0

Hozzávalók:

  • 500 ml víz
  • 1 kis fej hagyma
  • egy közepes méretű sárgarépa
  • 3-4 nagyobb méretű paradicsom
  • 1 paprika
  • egy kanál rizs
  • pár szál petrezselyem

Elkészítési mód:

1. A zöldségeket jó alaposan mosd meg, hámozd meg és tedd oda főni hideg vízbe (egészben, a paradicsomokon kívül)

2. Miután ezek megpuhultak, hozzáadhatod a paradicsomokat is (szintén egészben, a héjával együtt).

3. Ha az összes zöldség puhára főtt, akkor szűrd le az egészet.

4. A paradicsomokat hámozd meg, szedd ki a magjait és pürésítsd.

5. A hagymát dobd el, a többi zöldséget pedig szintén passzírozd apró darabokra.

6. A kész zöldségpürét öntsd vissza az előző vízbe, majd hagyd újra 10-15 percig főni. Ehhez a keverékhez már öntsd hozzá a kiválogatott és alaposan megmosott rizst is.

7. Miután levetted a tűzről, adj hozzá pár szál apróra vágott petrezselymet is.

Tippek, hasznos tanácsok és érdekes információk:

  • ha a paradicsomokat szeretnéd sokáig frissen tartani, akkor tárold őket a kis szárukkal lefelé fordítva
  • a rizst legjobb egy tökéletesen záródó fém dobozban tárolni, száraz és levegős helyen
  • a rizs a világon legtöbbet fogyasztott gabonaféle, amely nem csak gluténmentes és zsírszegény, hanem rengeteg vitamint (főleg B-vitaminokat) és ásványi anyagot is tartalmaz
  • a paradicsom fontos antioxidáns-forrás a szervezet számára, vízben és rostokban gazdag, A és C vitaminokat, számos ásványi anyagot (kalcium, magnézium, foszfor, kálium és vas) valamint likopint tartalmaz; csirkehússal együtt fogyasztva igazán finom és tápláló élelmiszer a baba számára
Tetszett? Oszd meg!

Mondd el a véleményed!