Zsírégető edzés – Ezeket a gyakorlatokat érdemes rendszeresen végezned

 In Egyéb

A plusz kilók gyorsan és szinte észrevétlenül tudnak felkúszni a testre. Sokszor vesszük észre azonban egyszer csak azt, hogy a kedvenc farmerünket már nem tudjuk begombolni, vagy az addig csinos ruhánk már nem mutat olyan jól rajtunk és feszül is. A megoldás ilyenkor az, ha odafigyelnünk jobban arra milyen ételeket fogyasztunk, mennyit eszünk ezekből, és persze mozogni is elkezdünk. A zsírégető edzés ebben nyújt segítséget, nézzük milyen a gyakorlatokat érdemes rendszeresen végezned!

Miért épp a zsírégető edzés mellett érdemes dönteni?

Sokszor lehet hallani, hogy egy edzés során csak bizonyos idő elteltével indul be a zsírégetés. Ez azonban nem teljesen fedi az igazságot. Már a torna elején is jelen van a zsírégetés, mindössze az arányok változnak majd az energianyerő folyamatokat illetőn. A hangsúly az intenzitáson lesz! A zsírégető edzés során olyan gyakorlatokat érdemes rendszeresen végezni, melyek során megizzadsz majd. Ha szép lassan sétálsz például vagy biciklizel, a pulzusod nem fog 100 fölé menni percenként, és nem indul be a zsírégetés.

Ne csak zsírt égess, étkezz okosan!

Lehet akármilyen komoly zsírégető egy edzés, ha sokkal több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz, nem fogsz fogyni. Nem csak a mozgásra kell tehát nagy hangsúlyt fektetni rendszeresen, de arra is, hogy odafigyelsz miből mennyit eszel. A tökéletes edzéstervet és diétát összeállítani nem egyszerű feladat, pláne egy kezdőnek, így érdemes segítséget kérni ezekben a témákban. Ezt manapság már akár online is megteheted, ha jó helyen nézelődsz! A zsírégető edzéshez további tippeket olvashatsz az alábbi linken: https://www.intenset.hu/blog/zsiregeto-edzes-a-hatekony-fogyashoz/.

A zsírégető edzésről kicsit bővebben

Különböző intenzitású gyakorlatokat lehet végezi egy edzés során. Az alacsony intenzitású mozgásformák közé tartoznak például a nagyon is fontos bemelegítő és nyújtó gyakorlatok, melyek során a zsírégetés még nem indul be. A közepes intenzitású gyakorlatok során a pulzus már emelkedik. Ezt abból érzed, hogy közben nehezedre esik a beszéd, és fújtatsz is. Ide sorolható akár az úszás, akár a futás. Magas intenzitású, ezáltal kimondottan zsírégető edzés lesz az, ahol a pulzus a maximális értéke legalább 80% -án dolgozik. Ide leginkább az intervall edzések sorolhatóak. A zsírégető edzést tehát elsősorban az határozza meg, hogy a pulzusod a mozgás során milyen tartományba lesz.

Bátran kérj segítséget!

Abban az esetben, ha még többet szeretnél tudni azsírégető edzésről és arról, milyen gyakorlatokat érdemes rendszeresen végezned, akkor keresd bátran a fenti linken található oldalt! Az Intenset oldalán nem csak egy ingyenes 12 hetes edzéstervet fogsz találni, de egy konkrét diétát is erre az időszakra. Legyen szó edzésről, egészséges étkezésről, vagy hasznos táplálékkiegészítőkről, ezen az oldalon minden fontos információt begyűjthetsz majd!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search