Rendszerezés a konyhában: Így tároljuk az alapanyagokat!

 In Egyéb

Ötletek, hogy a káosz ne uralkodjon el.

A legtöbb tulajdonos érzékeny arra, hogy mit tárol, és hol tárolja azokat a konyhájában. A konyhabútor elrendezésén alakítani igazi bátorságra vall, különösen, ha nem a mi szekrényünkről van szó. Amennyiben viszont mi szeretnénk új rendet kialakítani, hogy kontrolláljuk a környezetet, és minden a kezünk alatt legyen – persze csak akkor és ott, amikor és ahol lennie kell –, akkor érdemes az alábbiakat megfontolni. A konyha egy olyan birodalom, aminek érdemes megismerni a zegzugos részeit is, hiszen így a kulináris kalandok izgalmasak, de nem túl veszélyesek lesznek.

Rend a lelke!

Az eredményes konyhai tevékenység alapja, hogy megtaláljuk a sütéshez vagy főzéshez szükséges alapanyagokat. Ebben a legnagyobb segítséget a konyhabútor nyújtja. Ez a bútor sok kitételnek kell, hogy megfeleljen. Legyen elég szép, legyen elég nagy, de közben legyen éppen elég fiókja és tárolója is. Nem könnyű feladat. De ha sikerül megtalálni álmaink konyhabútorát, az állítható polcok, fiókok és tágas szekrények lehetővé teszik, hogy minden konyhai eszköz és alapanyag könnyen elérhető legyen benne. A liszttől a tésztáig, a fűszereken át az olajokig, a konyhabútorok s azok jól szervezett fiókjai, kamraelemei, tárolói    segítenek rendezetten tartani az összes szükséges alapanyagot.

A száraz alapanyagok, tartós élelmiszerek, a konzervek és a már említett fűszerek a kamrában is remekül eltarthatóak, hiszen egy jól szervezett kamra megkönnyíti az alapanyagok megtalálását, és segít elkerülni az élelmiszerek felesleges pazarlását is. Másfelől viszont a legtöbb otthonban nincs ilyen, éppen ezért mindez a feladat a konyhabútorra hárul. Ha szeretnénk kicsit könnyíteni a dolgunkon, egy a munkapult feletti polc, illetve egy nyitott tárolószekrény is jobban átláthatóvá teszi, mivel is rendelkezünk a saját kis konyhai birodalmunkban.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search